Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dit zijn de grootste talenten om dit jaar in de gaten te houden

Dit jaar debuteren er drie nieuwe coureurs in de Formule 1. Dat is bepaald niet weinig en kijkend naar de toekomst staat er nog heel wat jong talent klaar om ook ooit de overstap naar de koningsklasse te maken. Wie zijn de talenten om in de gaten te houden?

Yuki Tsunoda

Het talent waar we mee aftrappen mag zich al Formule 1-coureur noemen. Yuki Tsunoda is een Red Bull- en Honda-protegé en vervangt bij AlphaTauri Daniil Kvyat. Zo is AlphaTauri weer het team waar het ooit voor bedoeld was, namelijk het klaarstomen van jong talent. Yuki Tsunoda maakte sinds dat hij begin 2019 werd opgepikt door Red Bull een stormachtige ontwikkeling door. In zowel het FIA Formule 3-kampioenschap als de Formule 2 bleef hij niet langer hangen dan één jaar met respectievelijk een negende en derde plaats tot gevolg. Tsunoda wordt geroemd om zijn pure snelheid en agressieve rijstijl, eigenschappen die Red Bull jaren geleden ook in Max Verstappen zo aanspraken.

Robert Shwartzman

Zeker aan het begin van het seizoen liet Robert Shwartzman in de Formule 2 menig mond openvallen van verbazing. Als teamgenoot van Mick Schumacher legde de Russische debutant Schumacher het vuur aan de schenen met meerdere zeges in de eerste paar weekenden. Gedurende het seizoen zwakten zijn prestaties wat af, maar zijn visitekaartje was reeds afgegeven. Als hij de redenen voor het verval weet te achterhalen en te verhelpen in 2021 is hij een belangrijke titelkandidaat in de Formule 2. Echter, hij is net als Schumacher en Callum Ilott Ferrari-protegé en de Scuderia loopt het risico niet genoeg stoeltjes te kunnen bieden. Goed presteren wordt dus extra belangrijk.

Theo Pourchaire

Theo Pourchaire (foto hierboven), wat een broekie nog! In augustus van het vorige jaar werd hij zeventien jaar oud en op die leeftijd debuteerde hij dan ook in de Formule 2 aan het einde van het seizoen. Dat deed hij kort na het veiligstellen van de tweede plaats in het sterk bezette Formule 3-kampioenschap. Als lid van het Sauber junior-team is Pourchaire zeker iemand om in de gaten te houden. Wat hij op extreem jonge leeftijd al liet zien, is immers zeer indrukwekkend te noemen.

Christian Lundgaard

Christian Lundgaard prijkt al een tijdje op diverse talentenlijstjes en in twee jaar Formule 2 wist hij nog nooit écht te overtuigen. Renault blijft echter niet voor niets vierkant achter de Deen staan en vergeet vooral ook niet dat Lundgaard ook nog altijd maar negentien lentes jong is. Echter, dit is wel het jaar waarin het moet gaan gebeuren voor hem, anders blijft hij langer dan goed voor hem is tegen de Formule 1 aan hikken.

Gabriele Mini

Je hebt jong en je hebt piepjong. De Italiaanse Gabriele Mini maakte in 2020 zijn Formule 4-debuut in het jaar waarin hij vijftien jaar oud zou worden. In het Italiaanse kampioenschap wist de debutant met overmacht de titel te pakken met vier overwinningen en een karrevracht aan tweede plaatsen. En alsof het niks was wist hij in de paar races die hij in het ADAC Formule 4-kampioenschap reed ook mee te strijden om podiumplaatsen en zelfs overwinningen. Als het jonge talent goed wordt begeleid, en dat kan je aan Prema Racing wel overlaten, kan Mini (what's in a name) juist uitgroeien tot een hele, hele grote!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"