Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dakar Rally: Spectaculaire nieuwkomer doet brutaal gooi naar overwinning bij auto's

Als we in Nederland nog de oliebollen tussen onze tanden vandaan peuteren, start in Saoedi-Arabië de Dakar Rally van 2022. Wie zijn de coureurs om in de gaten te houden bij de auto's? Eén formatie heeft de spotlights sowieso op zich gericht.

Bij de auto's komen we enkele vertrouwde, grote namen tegen. Stephane Peterhansel, die de Dakar Rally in 2021 voor de veertiende(!) keer won, blijft de teamgenoot van Carlos Sainz sr. De vader van de Ferrari Formule 1-coureur legde in 2021 nog beslag op de derde plaats in het algemeen klassement. Reed het tweetal vorig jaar nog in een buggy van Mini, dit jaar treden ze aan namens het gloednieuwe Audi-fabrieksteam. De Audi is voorzien van een volledig elektrische aandrijving, uniek in de Dakar Rally. Een derde Audi wordt bestuurd door DTM- en rallycross-legende Mattias Ekstrom, die voor de tweede keer meedoet aan de beroemdste rally. Belangrijkste opponent voor het Audi-drietal zal ongetwijfeld Toyota zijn. De Japanners worden vertegenwoordigd door onder andere Nasser Al-Attiyah (tweede in 2021) en Giniel de Villiers.

Bernhard ten Brinke is weg bij die fabrieksformatie, maar neemt bij Overdrive het stoeltje over van de door Covid19 getroffen Erik van Loon. Misschien niet favoriet voor de eindoverwinning, maar wel bij de fans: Tim en Tom Coronel! Om de ambities te onderstrepen rijdt men voor het eerst met een al bewezen concept: de Century Racing CR6 in opvallende kleurstelling (zie foto hierboven). Tot de outsiders mag je mannen als Nani Roma, Yazeed Al Rajhi en Jakub Przygonski rekenen. Ze starten met respectievelijk een Prodrive Hunter, een Toyota Hilux en een Mini. Ook WRC-grootheid Sebastien Loeb prijkt met de Prodrive van Bahrain Raid Xtreme weer op de inschrijflijst. Hij wacht nog altijd op zijn eerste grote Dakar-succes, maar mag niet tot de topfavorieten gerekend worden.

ulU-Fe1gNsw

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"