Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dit zijn de beste bromances van de Formule 1

Zodra de helmvizieren naar beneden gaan zijn vriendschappen even niet meer van belang, maar naast de baan zijn er genoeg Formule 1-coureurs die meer dan prima met elkaar door een deur kunnen.

Voorafgaand aan een Grand Prix komen Formule 1-coureurs altijd met zijn allen bij elkaar voor de zogeheten Drivers Parade. Daar waar sommige coureurs, zoals bijvoorbeeld Lewis Hamilton, vaak alleen, met een muziekje op, staat te wachten, zo zoeken anderen elkaar juist op. Welke van de huidige Formule 1-coureurs zijn naast het asfalt twee handen op één buik?

Charles Leclerc en Pierre Gasly

Al op vroege leeftijd waren deze twee Formule 1-coureurs vaak samen te vinden. Als talentvolle karters kwamen ze vaak in dezelfde Franse kartklassen uit en jaagden ze dezelfde droom na: het bereiken van de Formule 1. Het is dan ook prachtig om te zien dat de twee samen hun droom hebben bereikt en nog steeds de beste maatjes zijn. Toen Gasly in Brazilië voor de eerste keer ooit een podiumfinish wist te bereiken, was Leclerc dan ook trots op zijn boezemvriend.

1196176345589592064

Whatever happened, happened. I won't comment the crash, but very happy for you my friend. You deserve all of this, the 1st podium is always special and we both dreamt of that moment since racing in karting together, you're the best, enjoy today @PierreGASLY 📸: @KymIllman pic.twitter.com/xP5ptPtgmG — Charles Leclerc (@Charles_Leclerc) November 17, 2019

Max Verstappen en Lando Norris

Ook Max Verstappen en Lando Norris leerden elkaar al in de jeugdklassen kennen. Zodra deze twee jonge coureurs bij elkaar in dezelfde ruimte zijn wordt er veel gegrapt en gegrold, maar ook online brengen de twee geregeld tijd met elkaar door. Zo zijn ze beiden fervent simulatorcoureurs - ze wonnen samen de iRacing 24 uur van Spa - en spelen ze soms ook een potje FIFA met elkaar.

Sebastian Vettel en Lewis Hamilton

Deze twee Formule 1-legendes vochten de afgelopen jaren op de baan al meermaals prachtige duels met elkaar uit, maar naast de baan hebben ze niks anders dan respect voor elkaar. Het duo - dat samen in totaal goed is voor 10 Formule 1-wereldtitels - is misschien niet zo goed bevriend als Gasly en Leclerc of Max en Lando, maar ondanks hun rivaliteit blijven ze in ieder geval voor de camera altijd aardig tegen elkaar.

1188878848110288898

If you need a massage, Lewis is your man! (According to Seb 😉) #MexicoGP 🇲🇽 #F1 pic.twitter.com/Jmmks7Prmx — Formula 1 (@F1) October 28, 2019

Robert Kubica en Daniil Kvyat

Deze combinatie had je waarschijnlijk niet in dit artikel verwacht. Kubica en Kvyat kunnen enorm goed met elkaar overweg. Dat is ontstaan toen Kvyat nog kartte en de tien jaar oudere Kubica al in de Formule 1 reed. In de winterperiode ging Kubica graag op de kartbaan kijken bij zijn eigen kartteam, toen hij een talentvolle 15-jarige Rus genaamd Daniil Kvyat op de baan rond zag rijden. Kubica wilde hem in zijn team, maar Red Bull haalde de Rus bij haar juniorenprogramma, waardoor dat niet door ging. Toch bleef de Pool de carrière van Kvyat op de voet volgen en in 2019 waren ze plots samen Formule 1-coureur. Toen Kvyat tijdens de GP van Duitsland een podiumfinish bemachtigde was Kubica een van de eersten die hem feliciteerde en ook toen het gehele zaterdagprogramma van de Japanse Grand Prix werd geschrapt, gingen de twee samen op pad, zoals hieronder is te zien.

1182964981295267841

動画どうぞ❤️ pic.twitter.com/qOoNDIYg51 — 水瀬 りお (@rio_minase20) October 12, 2019

Lando Norris, George Russell en Alexander Albon

De drie rookies van 2019. Samen klom het Britse drietal vrijwel tegelijkertijd de autosportladder en kwamen ze stapje voor stapje dichterbij de Formule 1. Afgelopen seizoen waren ze niet alleen op de baan een genot voor het oog, ook in de paddock werden ze vaak al grappend en grollend gespot. En dat terwijl ze in de opstapklassen regelmatig de degens met elkaar kruisten. Opdat ze nog vele jaren aanwezig mogen zijn in de Formule 1!

Daniel Ricciardo en Charles Leclerc

Ook een duo wat je misschien niet zo één, twee, drie verwacht, aangezien Leclerc pas twee seizoenen aanwezig is in de Formule 1, maar de Ferrari- en de Renault-coureur kunnen het heel goed met elkaar vinden. Ze nemen vaak samen na een Grand Prix het vliegtuig terug naar Monaco en nemen elkaar veelvuldig in de maling.

RgW5gxDqjE0

Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen

Waarschijnlijk zal Kimi, een man van weinig woorden, het niet hardop hebben gezegd, maar in hun periode als teamgenoten bij Ferrari prezen de twee zich gelukkig met elkaar. Het hoogtepunt in deze Formule 1-vriendschap is misschien toch wel het FIA Gala eind 2018, toen Raikkonen lichtjes aangeschoten de arm om zijn Duitse maat sloeg terwijl ze op het podium stonden. Niet heel veel mensen zullen kunnen zeggen dat Kimi dat bij hen heeft gedaan. Geniet hieronder eventjes na van dat moment.

sphKGUW3eM4

Carlos Sainz en Lando Norris

Het afgelopen jaar hebben wij enorm genoten van de dynamiek tussen deze woeste Spanjaard en goedlachse Brit. De twee McLaren-coureurs waren een genot om naar te kijken als ze in hun bolides stapten, maar ook terug in de garage was het genieten geblazen. Het marketingteam van het historische Britse team mag zich gelukkig prijzen met deze twee verschijningen, al is het hopen dat de dynamiek stand houdt als deze twee in de toekomst om prijzen vechten.

t1rpRdxzr8E

Max Verstappen en Daniel Ricciardo

Hier zat je waarschijnlijk op te wachten. Als er één bromance is die niet op deze lijst kan ontbreken, dan is het wel die tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo. In 2016 werden ze teamgenoten bij Red Bull en al snel was het duo de favoriet van menig Formule 1-fan. Het was lachen, gieren en brullen geblazen als de twee coureurs bij elkaar in dezelfde ruimte waren. Zelfs enkele incidenten op het asfalt, bijvoorbeeld in Hongarije 2017 en in Bakoe in 2018 waren langer na niet genoeg om het duo uiteen te drijven. Ook de plotselinge overstap van Ricciardo naar Renault zorgde niet voor een breuk in de vriendschap, al zien we de twee daardoor helaas wel minder vaak samen. Aan het einde van het afgelopen seizoen wisselde het duo van helm, waarna Ricciardo vertelde dat hij 'zijn schat' erg miste.

B5nmizVFAqv

Dit bericht bekijken op Instagram One year on. Missing bae like crazy. Helmet swap super necessary. Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo) op 3 Dec 2019 om 9:32 (PST)

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie