Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dit zijn de mogelijke opvolgers van Ricciardo bij Renault

Het Formule 1-veld voor 2021 krijgt plots vorm door de overstap van Carlos Sainz naar Ferrari en het vertrek van Ricciardo bij Renault. Het Franse team beschikt nu over een lege positie. Wie zijn de kanshebbers voor het stoeltje?

Esteban Ocon rijdt in 2021 voor het team van Renault, maar zijn teamgenoot is nog onbekend. Diverse namen passeren de revue, van serieuze opties tot mindere aannemelijke opties. RacingNews365 zet de favorieten op een rij.

Sebastian Vettel

Logisch is dat de naam van Vettel genoemd wordt. De kans lijkt echter klein te zijn dat de viervoudig wereldkampioen instapt bij subtopper Renault. Vettel is een winnaar en de verwachting is niet dat Renault de komende jaren meedoet voor de zeges, laat staan de wereldtitel. De Duitser zou azen op een zitje bij Mercedes en anders zijn helm aan de wilgen hangen. Mocht Mercedes niet lukken dan is Renault zijn enige echte optie om nog in de F1 te blijven.

Fernando Alonso

De ervaren rot, in 2021 39 lentes jong, reed in 2018 zijn laatste F1-race. Werd in 2005 en 2006 wereldkampioen met Renault. Uitgerangeerd of niet? Alonso wil alleen terugkeren in de Formule 1 indien hij een winnende auto onder zijn kont krijgt. De kansen daarop lijken bij Renault echter bijzonder klein te zijn. De wens van de Spaanse media om hun held terug te zien in de F1 lijkt groter dan de kans dat we Alonso bij Renault zien. Mocht dat wel het geval zijn, dan heeft Alonso zijn sportieve eisenpakket flink bijgesteld.

Christian Lundgaard

Het jonge talent won in 2017 het Spaanse F4-kampioenschap en een jaar later de Formule Renault Eurocup. Vorig jaar kende hij een beduidend minder seizoen in de Formule 3, maar als Renault-talent moet hij klaargestoomd worden voor de Formule 1. Lundgaard moet in 2020 wel in de top 4 eindigen in het F2-kampioenschap om aanspraak te kunnen maken op de benodigde superlicentie. Renault zou dan kiezen voor een jong en onervaren rijdersduo, wat een (groot) risico met zich meebrengt.

Valtteri Bottas

Kreeg de afgelopen jaren steeds contractverlening voor één seizoen bij Mercedes en ook aan het einde van dit seizoen loopt zijn contract af. Grote vraag is of Bottas bij Mercedes mag blijven, omdat het supertalent George Russell ook een kans wil (of moet) geven. Bottas heeft de gewenste ervaring in de Formule 1, won races, werd al tweede in het WK en is een snelle, solide en uiterst loyale coureur.

Pierre Gasly

Een volledig Frans team? Gasly werd in 2019 teruggezet van Red Bull naar Toro Rosso (nu AlphaTauri). De ambities van de Fransman rijken echter verder en het fabrieksteam van Renault kan een perfecte optie voor hem zijn. Onduidelijk op dit moment is hoe zijn contract met Red Bull in elkaar steekt. De coureur werd in 2019 alleen voor 2020 bevestigd bij AlphaTauri.

Een verrassende naam?

Natuurlijk zal de naam van Romain Grosjean in het geruchtencircuit opduiken. De Fransman begon zijn carrière bij Renault, maar zijn ster is vallende. Grosjean lijkt eerder op weg naar de uitgang van de Formule 1. Kevin Magnussen zal ongetwijfeld zijn sollicitatiebrief sturen. Bij Haas is de rek er wel uit en Magnussen toonde zich een uitstekende coureur die een beter zitje verdient.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'