Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Dit zijn de records die Verstappen in 2024 kan verbreken

Max Verstappen had al flink wat records op zijn naam staan in de Formule 1 en voegde in 2023 nog wat meer records toe aan die indrukwekkende lijst. Welke records heeft hij nu nog niet in handen, maar kan hij wel verbreken in 2024?

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Ja, natuurlijk kan Max Verstappen de records die hij zelf in handen heeft ook in 2024 verbreken. Dan moet hij bijvoorbeeld 20 van de 24 races winnen of 11 GP's op een rij op zijn naam zetten (de teller staat voor Verstappen nu op 7 na zijn winst in Abu Dhabi in de slotrace van 2023). Dit zijn enkele records die de drievoudig wereldkampioen in 2024 scherper kan gaan zetten. Maar welke records kan hij gaan verbreken? We zetten ze op een rij.

In 2023 mocht Verstappen twaalf keer van poleposition starten. Wil hij het record van meeste polepositions in een seizoen verbreken, dan zal Verstappen zijn RB20 zestien keer op P1 moeten zetten in de kwalificatie. Sebastian Vettel heeft nu namelijk dit record in handen. In 2011 startte de Duitser namelijk vijftien keer vanaf poleposition. Lukt het Verstappen om het record van Vettel te verbreken en ook om negen keer achter elkaar poleposition te pakken, dan heeft hij nog een extra record in handen. Ayrton Senna zette namelijk tussen 1988 en 1989 een reeks neer van acht polepostions op rij.

			© xpb.cc
	© xpb.cc

Podiumfinishes

Verstappen zette afgelopen seizoen negen keer de snelste ronde op zijn naam. Om het record van meeste snelste rondes in een seizoen in handen te krijgen, moet hij in 2024 elf keer de snelste zijn. Michael Schumacher (2004) en Kimi Raikkonen (2005, 2008) zetten namelijk in een seizoen tien keer de snelste ronde tijdens een GP op hun naam. Het record van meeste achtereenvolgende snelste rondes is nu in bezit van Alberto Ascari, die dit tussen 1952 en 1953 zeven keer deed.

Na zijn vijfde plek in Singapore in 2023 won Verstappen de resterende zevende races. Om het record van meeste achtereenvolgende podiumfinishes te verbreken, dan moet hij zijn Red Bull in de eerste dertien races van het 2024 naar het podium rijden. Michael Schumacher stond tussen 2001 en 2002 namelijk negentien keer op een rij op het podium, waarvan zeventien keer vanaf de start van het seizoen 2002.

			© XPBimages
	© XPBimages

GP's op een rij in de punten

Verstappen heeft dankzij zijn zege in Abu Dhabi tijdens de laatste GP van het seizoen 2023 een ongelofelijke reeks neergezet van 41 races op een rij waarin hij punten pakte. Daarmee komt hij in de buurt van recordhouder Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen reed vanaf de GP van Groot-Brittannië in 2018 tot en met de GP van Bahrein in 2020 48 keer op rij in de punten. In die 48 races pakte Hamilton 1008 punten. De teller bij Verstappen staat nu op 1004 punten op een rij. Minimaal een zevende plek bij de seizoensopener in Bahrein in 2024 en ook dat record gaat naar de Red Bull-coureur.

De serie van 48 races in de punten is ook het record van meeste gefinishte GP's op een rij. Slaagt Verstappen erin om de eerste acht races van het seizoen (tot en met de GP van Monaco) de finish te halen, dan verdwijnt ook dat record in de tas van de Nederlander.

Van de GP van Miami in 2023 tot en met de GP van Oostenrijk reed Verstappen 248 rondes achter elkaar aan de leiding. Geen record. Dat is in handen van Alberto Ascari (304) die aan de leiding reed van de GP van België in 1952 tot de GP van Nederland in dat jaar.

Een record dat Verstappen nu nog deelt met Fernando Alonso is het winnen vanaf de meest verschillende startposities. Beide wereldkampioenen wonnen races vanaf liefst negen verschillende startposities. Wil de Red Bull-rijder dit record alleen op zijn naam zetten, dan moet hij bijvoorbeeld in 2024 een race winnen vanaf P5, P8 of P11.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na snelste tijd Verstappen in rommelige training GP Miami