Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Dit zijn de 'subtiele' Red Bull-updates voor Verstappen en Perez op Silverstone

Helmut Marko liet optekenen dat de updates voor dit weekend van groot belang zijn: "Ze moeten werken, anders wordt het lastig." Grote woorden, maar kijk je naar het lijstje met updates, dan gaat het om hele kleine zaken.

RB20 livery GB
Tech
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De FIA geeft voorafgaand aan elke raceweekend een lijst vrij met updates per team die de teams zelf aan de FIA hebben gepresenteerd. Het lijstje van Red Bull is, zeker na de woorden van Helmut Marko, aan de korte kant. We tellen twee performancegerichte updates, of beter gezegd, updatejes.

Beide updates hebben te maken met de vloer. Men heeft het profiel van de bovenkant van de vloer over en achter de onderste Side Impact Structure (SIS) subtiel aangepast. Simulaties hebben aangetoond dat ze zo meer druk kunnen genereren op de zijvleugels van vloer. Daarmee worden de buitenste schotten bedoeld op de plek waar traditioneel de barge board zaten.

Die zijvleugels zelf zijn eveneens minimaal aangepast. De hoek waaronder die op auto is aangepast om de toegenomen druk door de eerder genoemde update efficiënt in te zetten en tevens de balans van de airflow te corrigeren.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Ai! Red Bull deelt slecht nieuws over gloednieuwe vloer Verstappen