Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Diverse media: 'Red Bull stond op het punt Horner te ontslaan'

Red Bull zou al in een vroeg stadium op het punt hebben gestaan om Christian Horner als teambaas te ontslaan. Het persbericht stond al klaar toen men erachter kwam dat hij niet te ontslaan viel, zo melden meerdere bronnen.

Horner Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts/RacingNews365

Het was het magazine Business F1 dat onthulde dat Christian Horner op het punt stond ontslagen te worden door Red Bull CEO Oliver Mintzlaff. F1-Insider bevestigt dat bericht, maar geeft daarbij aan dat het niet ging om een ontslagbrief die al klaar zou liggen, maar om een dringend advies aan de Thaise mede-eigenaren die 51% en daarmee de meerderheid van Red Bull in handen hebben. Het persbericht over het ontslag zou al klaar hebben gelegen.

Men ging daar echter niet in mee, onder andere omdat Mintzlaff weliswaar zeggenschap heeft, maar niet de bevoegdheid om daadwerkelijk knopen door te hakken. Er werd geoordeeld dat Horner recht heeft op een onafhankelijk onderzoek, voor dat dat soort drastische besluiten genomen kunnen worden, en dus werden advocaten ingeschakeld. En uit dat onderzoek, zo weten we sinds een kleine week, kwam de aanbeveling voort dat Horner aan kon blijven.

Ondertussen zal Christian Horner in Saoedi-Arabië naar alle waarschijnlijkheid gewoon weer plaatsnemen op de pitwall bij Red Bull Racing. Tot op de dag van vandaag houdt hij zich met zijn reacties bij zijn eerste statement dat het onderzoek is afgerond, dat daarmee de kous af is en dat hij niet ingaat op (anoniem) speculeren. Alle aantijgingen ontkent hij met klem.

Ook interessant:

Concurrentie Verstappen een illusie armer na galavoorstelling

Daar is 'ie weer! De nieuwste F1-podcast van RN365. Natuurlijk over de weergaloze GP van Bahrein van Max Verstappen, maar er gebeurde nog veel meer. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het allemaal! Beluister 'm hieronder.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'