Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dmitry Sotnikov pakt de zege in achtste etappe Dakar Rally

De Rus Dmitry Sotnikov uit team Kamaz heeft de achtste etappe in de Dakar Rally bij de trucks gewonnen. Hij liet onder meer zijn teamgenoten Airat Mardeev en Eduard Nikolaev achter zich. Federico Villagra uit Team de Rooy kende ook een goede dag en eindigde als tweede.

Dmitry Sotnikov pakte tijdens de achtste etappe in de Dakar Rally zijn eerste etappezege. Het was alweer de vierde zege van Kamaz deze Dakar Rally. De vorige drie overwinningen kwamen op naam van kopman Eduard Nikolaev. Nikolaev consolideerde zijn eerste plek in het klassement. Hij zette de vierde tijd neer, op acht en een halve minuut achterstand van teamgenoot Sotnikov. Zijn andere teamgenoot, Airat Mardeev, eindigde als derde op zes en een halve minuut achterstand. De enige coureur op het podium die niet in dienst reed van Kamaz was Federico Villagra. De Argentijn in dienst van Team de Rooy reed de tweede tijd en was iets meer dan vijf minuten langzamer dan winnaar Sotnikov.

Ton van Genugten boekte gisteren nog een overwinning, maar kwam er vandaag niet aan te pas. De Nederlander bleef in het spoor, maar moest uiteindelijk een kwartiertje toegeven op de winnaar en eindigde als zesde. In het algemeen klassement zakte van Genugten een plaatsje omdat Airat Mardeev hem weer voorbij ging. De Nederlander staat nu zesde op 4 uur en 31 minuten achterstand. Uitslag top 5 etappe 8 - Trucks: 1. Dmitry Sotnikov (Kamaz) 4h23m32s 2. Federico Villagra (Iveco) +0h05m11s 3. Airat Mardeev (Kamaz) +0h06m28s 4. Eduard Nikolaev (Kamaz) +0h08m33s 5. Martin Kolomy (Tatra) +0h12m11s Klassement top 5 na etappe 8 - Trucks: 1. Eduard Nikolaev (Kamaz) 28h15m06s 2. Federico Villagra (Iveco) +0h46m25s 3. Martin Macik (Liaz) +3h29m25s 4. Siarhei Viazovich (Maz) +3h59m35s 5. Airat Mardeev (Kamaz) +4h23m20s

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"