Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Documentaire onthult: Fernando Alonso gooide bijna handdoek in de ring

Fernando Alonso rijdt nog altijd in de Formule 1, maar zoals veel mensen al hadden verwacht ging het er achter de schermen hard aan toe. Gedurende de wintertest voor het seizoen 2017 had Alonso dan ook bijna de handdoek in de ring gegooid, zo blijkt uit de McLaren-documentaire die binnenkort te zien is op Amazon Prime.

"Ik weet honderd procent zeker dat hij niet blijft" , zijn de woorden van McLaren-teambaas Eric Boullier voorafgaand aan een etentje met Alonso in maart 2017. "Hij heeft duidelijk aangegeven zijn positie te heroverwegen, aangezien hij niet nog zo'n jaar wil meemaken. Hij is pisnijdig na de wintertest" , vervolgt Boullier. Tijdens de testperiode ging het er heftig aan toe bij het team van McLaren. In de documentaire, waarin het team gedurende het seizoen 2017 wordt gevolgd, zijn ook boordradio's uit de wintertest te horen.

Zo foetert Alonso al na een paar ronden op de eerste testdag: "De balans is verschrikkelijk en het vermogen is om te huilen. We kunnen zo echt niet testen!" "Het is echt een slechte motor, een slechte power unit!" , voegt Alonso daar nog aan toe. Uiteindelijk bleef Alonso McLaren trouw, maar daar stond wel wat tegenover. Zo hielp het team Alonso zijn blikveld te verbreden met onder anderen de Indy500 en in 2018 de 24 uur van Le Mans. De documentaire, genaamd 'Grand Prix Driver', geeft een pikant inkijkje in het leven achter de schermen, inclusief alle strubbelingen binnen het team. Vanaf 9 februari is de documentaire, die bestaat uit een aantal delen, te zien op Amazon Prime Video.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi