Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

Dolblije gebroeders Coronel bewaren 'heftigste' voor het laatst

De Dakar Rally van 2021 zit erop, óók voor Tim en Tom Coronel. De laatste etappe, hoe kort hij met 225 kilometer ook was, had nog wat verrassingen voor de tweeling in petto.

Coronel Dakar
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Tom Coronel

Tim en Tom Coronel hebben tezamen hun beste resultaat in de Dakar Rally ooit behaald. De tweelingbroers zijn als 26ste geëindigd in het algemeen klassement. In totaal verloren ze zo'n tien uur op winnaar Stephane Peterhansel. Daarmee tonen ze zich in gesprek met RacingNews365 tevreden, maar volgens Tom Coronel moet er een volgende keer toch meer in zitten.

"We kunnen harder, dat weet ik zeker", klinkt het ietwat getergd, al overheerst natuurlijk de vreugde na de laatste etappe, die nog wel vol hindernissen was voor de gebroeders: "Ik denk dat vandaag voor ons de hefstigste dag was, niet normaal! We zijn twee keer vast komen te zitten, hebben moeten graven. We hebben nog een lekke band gehad en op enig moment bleef het gas hangen."

"We zijn nu dus meer tegengekomen dan in alle 5000 kilometers hiervoor", vervolgt hij, al geniet hij juist van die ontberingen: "Helemaal super was! Wat een gave proef hadden ze uitgezet. normaal is zo'n laatste proef een rondje om de kerk, maar deze keer niet. Deze was by far de beste. Helemaal happy, blij ook dat we zo goed gefinisht zijn. Dit was het beste resultaat ooit. Eén ding is zeker, deze hebben we goed afgerond. Tim ging als een kogel, het team leverde topwerk en ik geloof dat we de enige Nederlanders zijn die zijn aangekomen. Dus helemaal happy!"

In de video's hieronder bekijk de enkele hoogtepunten van de Tim en Tom en deze editie van de Dakar Rally, van de eerste meters van Tom Coronel achter het stuur van The Beast, tot de beste etappe ever!

Dakar Rally 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1