Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Romain Grosjean

Dolblije Grosjean ontsnapt aan gebroken vinger in Duitsland

Romain Grosjean klaagde vroeg tijdens de Grand Prix van de Eifel over pijn aan zijn wijsvinger, toen er een steentje tegenaan vloog. De Fransman vreesde voor een gebroken vinger, maar na afloop van de race leek de fysieke schade mee te vallen en kon Grosjean genieten van zijn puntenfinish.

Grosjean Nurburgring
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Tijdens de Grand Prix van Duitsland in 2019 pakte Romain Grosjean voor het laatst punten in zijn Haas F1-bolide. Op Duitse bodem was het afgelopen weekend na ruim een jaar wederom raak voor de Fransman, die met zijn negende plek twee punten pakte voor zijn Amerikaanse team.

"Ik ben echt onwijs blij voor het team, dit is het resultaat wat we hoopten te behalen. Het team heeft de laatste tijd keihard gewerkt en sinds de Grands Prix op Silverstone hadden we ook het gevoel dat we vooruit gingen. De wagen werkte vandaag ook goed mee en ook de strategie-keuze pakte perfect uit voor ons", aldus een zeer opgetogen Grosjean tegenover onder andere RacingNews365.

"Ik voel me goed natuurlijk, ondanks dat ik nog wat last heb van mijn vinger." Tijdens de race liet Grosjean namelijk al over de boordradio weten dat hij het gevoel had dat zijn vinger gebroken was. "Ik had wat last van onderstuur, toen Kimi Raikkonen van de baan schoot en door het grind ging. Het gravel vloog natuurlijk door de lucht en raakte daardoor mijn schakelvinger en dat deed behoorlijk wat pijn. Ik dacht echt dat mijn vinger gebroken was, maar wanneer ik nu zo naar mijn vinger kijk, dan lijkt die slechts blauw te zijn. Gelukkig kan ik de vinger nog behoorlijk goed bewegen, haha."

Logischerwijs kon de Haas F1-rijder zich weinig druk maken om de fysieke pijn, de punten voor het Amerikaanse team zijn ontzettend belangrijk. Tot nu toe stond de teller namelijk pas op één punt voor het team van teambaas Guenther Steiner. Toch leek het er in het begin van de race niet op dat Grosjean in de punten zou eindigen. "De grip was vandaag ver te zoeken, dus in het begin van de race hadden we daar veel moeite mee en liep het niet zo lekker. Opvallend genoeg leden onze softs echter weinig, waardoor het uiteindelijk toch een heel positieve dag werd voor ons."

Met medewerking van Dieter Rencken.

Wint Oranje van Qatar? Ontvang liefst 50 keer jouw inzet! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Claim nu jouw Oranje Boost

Formule 1 GP van de Eifel 2020 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Ferrari en teambaas Binotto uit elkaar