Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Dolend Alpine kondigt technische herstructurering aan

Alpine heeft een herstructurering op de technische afdeling aangekondigd. Het Franse team, dat dramatisch aan het nieuwe seizoen begon, bevestigt dat technisch directeur Matt Harman en hoofd aerodynamica Dirk de Beer vertrekken. RacingNews365 kon dat voor de Grand Prix van Bahrein al onthullen.

Het rommelt bij Alpine. Het Franse team had de langzaamste auto in Bahrein en RacingNews365 kon onthullen dat technisch directeur Matt Harman en hoofd aerodynamica Dirk de Beer een paar weken geleden hun ontslag hebben ingediend. Alpine bevestigt nu dat zij gaan vertrekken.

Het team heeft op organisatorisch gebied veel veranderingen doorgevoerd en gaat met drie gespecialiseerde, technische rollen verder. Er komen drie technische directeuren voor de gebieden 'Performance', 'Aerodynamica' en 'Engineering'. In diezelfde volgorde gaan Ciaron Pilbeam, David Wheater en Joe Burnell die rollen vervullen. De functie van de vertrekkende Harman komt dus te vervallen. Zij zullen allemaal aan teambaas Bruno Famin rapporteren.

Overigens heeft Alpine twee fabrieken. In Viry, Frankrijk, worden de motoren ontwikkeld, terwijl in Enstone, Engeland, de auto geproduceerd wordt. In Frankrijk is Eric Meignan de technisch directeur van de motor.

Teambaas Famin legt uit waarom Alpine deze beslissing heeft genomen. "We hebben besloten om organisatorische veranderingen door te voeren omdat we duidelijk zien dat we niet staan waar we willen of moeten staan qua prestatieniveau. Het is tijd om een nieuwe stap te zetten op het gebied van organisatie en mensen. De nieuwe driepijlerstructuur met drie technisch directeuren, elk gespecialiseerd op een ander gebied, zorgt voor een betere samenwerking tussen onze technische gebieden en draagt bij aan het leveren van prestaties van de fabrieken tot op het racecircuit."

"Ik vertrouw volledig op de capaciteiten van Joe, David en Ciaron om nauw samen te werken en het team de prestaties en verbeteringen te bieden die het nodig heeft. Tot slot wil ik Matt en Dirk bedanken voor hun inspanningen van de afgelopen jaren en ik wens hen het allerbeste in het volgende hoofdstuk van hun carrière."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'