Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dolend Ferrari liep blauwtje na blauwtje bij Red Bull-ontwerpgoeroe Newey

Nee, Adrian Newey gaat nergens heen, dat is ook in Italië door de jaren heen al duidelijk geworden. Piero Ferrari discussieert over de huidige vorm van zijn team en de pogingen om Newey weg te plukken bij Red Bull.

Adrian Newey lijkt een van de meest gewilde F1-individuen van het moment te zijn. De ontwerpgoeroe, die al zeventien jaar in dienst is bij Red Bull, wist in zijn carrière al vele kampioenschapswinnende bolides te ontwerpen. Links en rechts werd er aan hem getrokken, zeker nu hij de nieuwe F1-regels helemaal onder controle lijkt te hebben, maar uiteindelijk heeft Red Bull zijn contract weten te verlengen. Al jarenlang is Ferrari gecharmeerd van de Britse ontwerper, maar Piero Ferrari, zoon van Ferrari-oprichter Enzo, vertelt dat Newey maar niet overgehaald kan worden om naar Maranello te komen. "Adrian sprak met Di Montezemolo en met Jean Todt. Klaarblijkelijk wilde hij niet verhuizen naar Italië en houdt hij ervan om in Groot-Brittannië te wonen!", lacht Ferrari, die wijst op het sterke Red Bull-team. "Newey doet het niet alleen, al valt over zijn vaardigheid niet te twisten. Hij heeft geweldige elementen om zich heen."

Lastig jaar Ferrari

Natuurlijk wordt Piero ook gevraagd naar de huidige vorm van zijn Ferrari in de Formule 1. Hij moet toegeven dat hij dit niet aan had zijn komen. "We hadden natuurlijk niet zo'n zwaar jaar verwacht. We wisten echter wel dat het lastig ging worden. Nu moeten we racen met het materiaal dat we hebben." "Oplossingen vinden in F1 is gecompliceerd", vervolgt hij. "In F1 hebben we namelijk de budgetcap. Je kan dingen doen, maar niet alles wat je wilt. Het probleem is dat je met het plafond een keuze moet maken: hoeveel wil je uitgeven aan de bolide van dit jaar, zonder dat je daarmee het werk voor de bolide van 2024 tekort doet? Er is dus geduld nodig." Dat geduld lijkt de nieuwe teambaas Vasseur te krijgen van Ferrari. "We moeten hem de tijd geven om de problemen aan te pakken. hij is iemand die de racewereld goed kent en is al jaren aanwezig in de sport. Hij verdient vertrouwen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"