Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dolgelukkige Albon scoort prachtige P7 en onthult bijzondere Williams-situatie

De Driver of the Day in Canada was Alex Albon. Waarom? Hij pakte een geweldige zevende plek in de misschien wel slechtste bolide van de grid. Hij was op die manier de beste coureur uit het midden- en achterveld.

Het werd een prachtige zondag voor Alex Albon in Canada. Met zijn vers geüpdatete Williams-bolide reed hij naar de zevende plek, als eerste coureur achter de topteams. Zo scoorde hij een prachtig aantal van zes punten, waardoor hij AlphaTauri naar de laatste plek in het klassement verwees en het gat van Williams naar Haas en Alfa Romeo aanzienlijk verkleinde. Hieronder de reactie van het team als Albon op P7 finisht. Het artikel gaat daaronder verder .

1670521204908621826

What it means to the team 💙 Big shoutout to the team here and back at Grove for the continued hard work. This one’s for you 👏 #WeAreWilliams #CanadianGP pic.twitter.com/VDynKv0a8u — Williams Racing (@WilliamsRacing) June 18, 2023

Reserveonderdelen waren bijna op

Logischerwijs grijnst de Britse Thai na afloop van oor tot oor. Hij schreeuwde het uit van geluk op de radio, waarbij hij zijn team bedankte voor de updates. Daar zit nog wel een verhaaltje achter, want twee weken geleden in Spanje zag het er voor Williams een stuk minder rooskleurig uit. Hij legt uit. "Tijdens het GP-weekend in Spanje hadden we veel schade opgelopen. Ik ging in Q1 van de baan, waarbij ik de vloer beschadigde. Logan Sargeant vloog eraf in VT3, waardoor we bijna geen reserve onderdelen meer hadden." "Het klinkt raar, maar we hadden zo weinig reserve onderdelen, dat we de update hebben versneld. Het had geen zin om een nieuwe 'oude' auto op te bouwen, en in plaats daarvan hebben we een nieuwe 'nieuwe' auto gebouwd", zo doelt hij op de updates, waarmee alleen hij dit weekend reed. "De jongens en meiden hebben dag en nacht gewerkt om het updatepakket klaar te krijgen voor het weekend in Canada. We hebben alles gegeven voor dit weekend om punten te scoren. We mogen niet vergeten hoeveel uren er zijn gewerkt, het weekend dat is opgeofferd, om deze kans te krijgen om punten te scoren", aldus de gelukkigste coureur in Montreal. Check hieronder zijn interview na de race.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje