Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Dolgelukkige Norris na tweede pole: "Dit was de perfecte ronde!"

Lando Norris mag zondag vanaf poleposition vertrekken voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje. Het is pas de tweede pole van de Brit en hoopt gelijk voor zijn tweede overwinning in de koningsklasse van de autosport te gaan.

Norris pole Spanish GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris was de snelste man tijdens de kwalificatie in Barcelona. Hij wist met een ultiem rondje Max Verstappen te verslaan en mag zo vanaf de beste startpositie vertrekken op de zondag. De Brit is erg blij met zijn prestatie. 

"Het was eigenlijk een perfect rondje. Je weet wanneer je in een goed rondje zit en uiteindelijk ging het perfect. Het zit dicht bij elkaar, maar ik ben echt heel blij. Dit is mijn beste poleposition, al heb ik er niet veel. Het ging erom om de perfecte ronde te rijden en dat is wat ik heb gedaan, dus dat is cool. Bedankt voor iedereen die me aanmoedigt!"

Norris vervolgt: "We zijn de laatste twee maanden snel geweest. Sinds Miami zijn we erg sterk geweest en we hebben waarschijnlijk wat gemist door gewoon geen perfecte ronde te rijden. En de ronde tijdens de kwalificatie was de perfecte ronde. Max en Red Bull lijken het hele weekend iets sterker te zijn dan dat wij zijn, maar we hebben wat veranderingen doorgevoerd voor de laatste ronde. Er waren nog een paar kleine verbeterpunten en dat heb ik weten door te voeren, ik ben dus heel blij."

Kan Norris zijn pole dan ook omzetten in de overwinning? "Dat is het doel, maar ik weet dat het moeilijk gaat worden tegen Max, Lewis Hamilton en iedereen daarachter, maar we zijn hier nu om te winnen. Dat is het plan", zo sluit Norris af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Spoiler-alert Vader Perez deelt waanzinnige 'spoiler' over F1-toekomst zoon Sergio