Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nico Hulkenberg

Dollende Hulkenberg verklaart sterke comeback: "Ik smeerde me er helemaal mee in"

Nico Hulkenberg is tot nu toe tevreden over zijn invalbeurt bij Aston Martin. De reservecoureur grapt over zijn sterke comeback in de Formule 1, waarbij hij tot nu toe aansluiting kon vinden bij teamgenoot Lance Stroll.

Na een positieve coronatest bij Sebastian Vettel werd Nico Hulkenberg halsoverkop naar Bahrein gevlogen om in te vallen tijdens de Grand Prix van Bahrein. Na de eerste twee vrije trainingen is de test- en reservecoureur van Aston Martin tevreden over zijn eerste kilometers.

'Hulkenback' grapt over waarom hij een sterke comeback maakte, slechts een tiende van een seconde achter Lance Stroll. "Ik smeerde me helemaal in met WD-40", aldus de test- en reservecoureur van Aston Martin, die zich naar eigen zeggen 'verrassend goed' voelt qua fysieke gesteldheid.

Hulkenberg ziet grote verschillen met vorige F1-bolides

Het prima resultaat van Hulkenberg kwam echter niet makkelijk. Hij moest flink wennen aan de nieuwe auto's. Het was zijn eerste échte ervaring in de vernieuwde 2022-bolides van de F1. "Ik was verbaasd over hoe anders de banden aanvoelen", legt hij uit. "Het voelt compleet anders."

Desalniettemin is de reservecoureur blij om te mogen invallen tijdens de Grand Prix van Bahrein en dat gaat gepaard met 'veel emoties'. Aston Martin lijkt nog niet helemaal in vorm, want Stroll en Hulkenberg kwamen niet verder dan respectievelijk de zestiende en zeventiende plaats tijdens de tweede vrije training.

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"