Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Domenicali: "Mick Schumacher doet het op zijn eigen manier"

Voormalig Ferrari-teambaas Stefano Domenicali verwacht dat Mick Schumacher zijn mannetje staat in de Formule 2 en de klassen die daar mogelijk op volgen. Volgens de Italiaan zal hij het label 'de zoon van' snel van zich af schudden.

Afgelopen week maakte Mick Schumacher veel indruk tijdens de eerste Formule 2 test op het circuit van Jerez. Domenicali werkte jaren samen met vader Michael Schumacher en is daarom ook trots om zoon Mick stap voor stap richting de Formule 1 te zien groeien: "Ik ben heel blij voor Mick, want het is ontzettend moeilijk om met zijn achternaam deze wereld te betreden. Dit seizoen zal hij veel bijleren en zal hij het vervolgens op zijn eigen manier gaan doen. Mensen zullen hem gaan zien als Mick Schumacher en niet als de zoon van."

Oud Ferrari-teambaas Stefano Domenicali is tegenwoordig de CEO van Lamborghini. De Italiaan werkte zo’n twintig jaar in de wereld van de Formule 1, voordat hij de sport vaarwel zei. Afgelopen winter speculeerde de Italiaanse media echter over een terugkeer van Domenicali bij het team uit Maranello. Dat lijkt voorlopig nog niet aan de orde.

"Ik ben trots om te werken voor een merk als Lamborghini. Naast dat we het afgelopen jaar veel auto’s hebben verkocht en het museum goed loopt, gaat het ook op sportief vlak uitstekend. De winst in de vierentwintig uur van Daytona is het bewijs daarvan", aldus Domenicali tegenover de Gazzetta dello Sport. Tijdens het interview wilde de 53-jarige Italiaan zo min mogelijk kwijt over het team van Ferrari.

"Ik voorzie een prachtig jaar voor het team van Ferrari maar ik wil de mensen binnen het team door mijn uitspraken niet voor de voeten lopen. Mattia Binotto is een goede vriend van me en hij heeft de rol van teambaas verdiend door zijn harde en uitstekende werk in de afgelopen jaren. Overigens zie ik mezelf met Lamborghini of de Volkswagen groep niet snel de stap naar de Formule 1 maken. De directie heeft na de ‘dieselgate’-affaire ervoor gekozen om voor de Formule E te kiezen en ik verwacht niet dat in die keuze snel verandering zal komen."

Met medewerking van Aaron Deckers.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"