Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dominant Red Bull verovert dankzij Verstappen iconisch F1-record

Twaalf Formule 1-zeges op een rij. Ongekend. Door de winst van Max Verstappen in Hongarije is het een feit. Red Bull heeft het geflikt.

Door de overwinning van Max Verstappen in Hongarije heeft Red Bull het record aller tijden verbroken voor de meeste Grand Prix-overwinningen op een rij. Het was namelijk de twaalfde achtereenvolgende zege. De reeks begon in Abu Dhabi vorig jaar. Van de twaalf zeges gingen er tien naar Verstappen en twee naar zijn teamgenoot. Teambaas Christian Horner is daar duidelijk heel blij mee, zo vertelt hij aan Formula.hu . "Dit is een geweldige prestatie van het team. Dat we dat record konden evenaren was al fenomenaal. Het hele team is daar heel trots op. Laten we zien hoe lang we dit momentum vast kunnen houden en hoe lang we dit door kunnen zetten. Hoe lang we dat kunnen? Vraag me dat aan het einde van het jaar nog maar eens."

Red Bull RB19 vs. McLaren MP4/4

Red Bull domineert dit jaar als nooit tevoren. Volgens Horner is het allemaal de verdienste van het personeel dat op het circuit en in de fabriek keihard werkt. "Dit is een ongelooflijke periode voor het team", zegt hij bij Sky Sports . "Een ongelooflijke reeks om McLaren mee te evenaren. We zijn vastberaden om dit vast te houden. De lat ligt hoog. Het team presteert op zo'n hoog niveau. Het is een beloning voor al die uren die er worden gewerkt op het circuit, maar het toont ook hoeveel werk er in Milton Keynes achter de schermen wordt verzet door al die helden aldaar. Zij kunnen daar heel trots op zijn." En dus is de iconische McLaren uit 1988, met Ayrton Senna en Alain Prost achter het stuur, niet meer de wagen met de meeste zeges op een rij. "Het is geweldig dat onze auto in een adem genoemd wordt met de MP4/4. Om zoveel races achter elkaar te winnen is ondenkbaar, zeker als je ziet hoe goed de teams zijn waar we het tegen op moeten nemen. Daar zijn we dan ook heel trots op en we willen dat natuurlijk volhouden."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"