Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

DOMINANTE MAX VERSTAPPEN WINT GP MEXICO

F1-coureur Max Verstappen kende een droomrace in Mexico. De Nederlander sloeg toe bij de start en pakte Vettel. Na een touché tussen Hamilton en Vettel vielen beide toppers terug en was de tegenstand voor Verstappen verdwenen.

De GP van Mexico ging van start met Sebastian Vettel op pole voor Max Verstappen en Lewis Hamilton. Bij de start was het dringen in de eerste bocht met Verstappen, Vettel en Hamilton die alle drie als eerste de bocht in wilden. De Nederlander had het daarbij flink aan de stok met Vettel en de twee raakten elkaar even. Hamilton liep in alle tumult een lekke band op en viel terug naar de laatste plaats op een kleine minuut achterstand. Voor hem reed Vettel die een kapotte voorvleugel opliep. Na een openingsfase waarin ook Grosjean en Alonso het aan de stok hadden keerde de rust terug. Vettel was bezig aan zijn opmars op de zachte band, maar kreeg het zwaar aan de stok met Massa. Vooraan was het Max Verstappen die iedere ronde een paar tienden uitliep op Bottas en de race controleerde. Voor Daniel Ricciardo zat de race er al na vijf ronden op door een defect aan de Renault-motor. Achteraan had Hamilton het erg zwaar en lag na 18 ronden nog altijd op de laatste positie. De Brit klaagde veelvuldig over de boordradio dat hij zelfs de traagste mannen niet voorbij kwam.

Max Verstappen controleerde en domineerde de race en zette in ronde 22 Lewis Hamilton op een ronde! De Brit had moeite om zichzelf naar voren te knokken en kwam niet voorbij aan Carlos Sainz. Nico Hulkenberg zag een mooi resultaat in rook opgaan door een defect aan zijn Renault-motor. De zoveelste Renault die in Mexico de geest gaf. Brendon Hartley zag ook zijn Renault-motor in rook opgaan. De Toro Rosso coureur plofte zijn tweede motor van dit weekend. De Franse motorleverancier zal diep door het stof moeten. Lewis Hamilton wist maar mondjesmaat naar voren te komen en lag na 45 ronden op een dertiende positie. Vettel was opgeklommen naar de zevende plaats. Vooraan liep Verstappen iedere ronde verder uit op Bottas, waarbij hij duidelijk niet tot het uiterste ging. Het team vroeg de Nederlander om niet teveel van zijn auto te vragen, waarop Max liet weten dat hij al op zijn gemak reed. In het tweede deel van de race liep Verstappen uit naar een geruststellende voorsprong van 20 seconden. Sebastian Vettel klom nog op naar de vierde positie, maar Lewis Hamilton pakte met een negende plaats zijn vierde wereldtitel. Verstappen won op eenvoudige wijze de race voor Bottas en Raikkonen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"