Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dominante zege Nyck de Vries op Spa-Francorchamps

Nyck de Vries zorgde voor Nederlands succes op Spa-Francorchamps. De Prema-coureur domineerde de F2-race van start tot finish.

Met een prima start nam Nyck de Vries het voortouw tijdens de F2-race op Spa. De Nederlander trok direct een gat richting de concurrentie en kende een foutloze race. Een eenvoudige overwinning leek in de maak tot Nirei Fukuzumi zijn motor met nog tien ronden te gaan opblies.

De auto vatte daarbij vlam en het duurde enige tijd alvorens er marshalls met brandblussers aanwezig waren. Daarom besloot de organisatie om de Safety Car in te zetten, waardoor de voorsprong van De Vries als sneeuw voor de zon verdween. Met nog zeven ronden te gaan mocht het veld weer los met De Vries voor Sette Camara, Russell en Norris. Wederom trok de Nederlander een gat richting de rest van het veld en zijn leidende positie kwam nooit meer in gevaar. Achter De Vries maakten Sette Camara en George Russell het podium compleet. Voor De Vries is het zijn derde zege van het seizoen en de Nederlander bezet de vierde plaats in het F2-kampioenschap.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin