© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Domme fout kost Williams 10.000 euro

25 aug. 2017 19:17 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Williams beleefde een vrijdag om snel te vergeten in België. In de eerste vrije training crashte Felipe Massa, die daardoor de tweede training miste. Lance Stroll werd door een fout van het team ook nog eens met de verkeerde banden op pad gestuurd.

Williams stuurde Lance Stroll op pad met verkeerde banden

Het team van Williams was op vrijdag niet helemaal bij de les. Lance Stroll werd door het team op pad gestuurd met een set banden die hij tijdens de training al in had moeten leveren. De FIA bestrafte het team met een boete van 10.000 euro.

Coureurs krijgen dertien sets ter beschikking voor een GP-weekend, maar moeten halverwege de vrije training een set inleveren. Bij Williams zagen ze dit over het hoofd en Stroll reed nog twee keer naar buiten op de set die hij al had moeten inleveren.

Op Spa-Francorchamps kwam Williams totaal niet uit de verf. Massa schreef zijn auto al in zijn eerste rondje tijdens de eerste training af. De schade was zo groot dat hij zelfs de tweede training misliep. Lance Stroll kwam in het hoofdstuk niet voor met een vijftiende en zeventiende tijd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen