© Force India

Nieuwsoverzicht

Donkere wolken boven Force India: Team leent geld bij Liberty Media

14 jun. 2018 13:50 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1-team van Force India blijft kampen met financiële problemen. Ondanks de successen in de laatste jaren hangt het zwaard van Damocles boven de kleine renstal.

Financiële problemen Force India houden aan

Al maanden gonst het van de geruchten omtrent de toekomst van Force India. Het team wilde het seizoen beginnen met een nieuwe naam in de hoop nieuwe sponsoren aan te trekken, maar slaagde daar niet in. Zowel de naamswijziging als het aantrekken van sponsoren bleef uit. Mede door de juridische problemen van eigenaar/oprichter Mallya haken geïnteresseerde partijen af.

Eerder dit jaar deed Force India al een beroep op de FIA om een voorschot te krijgen op het prijzengeld. Omdat Renault als enige team weigerde was dit niet mogelijk. Nu heeft de renstal volgens Auto Motor und Sport geld geleend bij F1-eigenaar Liberty Media. De renstal wil niet reageren op geruchten over een mogelijk faillissement. 

Dat Force India in de etalage staat werd dit weekend wederom duidelijk toen Rich Energy liet weten in april een overnamebod te hebben uitgebracht. Momenteel zouden er vijf potentiële kopers zijn voor het team, waaronder Mercedes, BWT en Rich Energy.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen