Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Doohan blikt terug op 'vreemde' Alpine-shootout met Schumacher

Toen Jack Doohan eerder dit jaar middels een shoot-out de strijd aanging met Mick Schumacher om een racezitje voor 2025, was dat voor hem een 'vreemde' gewaarwording, zo geeft hij direct toe.

Doohan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toen Alpine eerder dit jaar een shoot-out organiseerde tussen Mick Schumacher en Jack Doohan op het Franse Paul Ricard, was dat voor de Australiër toch een 'vreemde' aangelegenheid, zo vertelt hij aan F1.com. Niet in de laatste plaats omdat er veel op het spel stond in een directe test tussen twee coureurs die elkaar goed kennen.

Schumacher en Doohan kennen elkaar immers goed, omdat hun vaders, respectievelijk Michael en Mick, altijd goed bevriend met elkaar zijn geweest. Mick Schumacher is zelfs vernoemd naar Mick Doohan, meervoudig wereldkampioen 500cc. Maar om goed te kunnen presteren, moest Jack Doohan naar eigen zeggen dat soort sentiment opzij zetten.

"Het was vreemd", zo geeft Doohan aan. "Ik moest het voor mezelf zakelijk zien te houden. Ik kon niets anders dan in de auto stappen met het idee van: 'ik stap in en ga gewoon zo hard als ik kan'. Het maakt daarbij niet uit tegen wie ik het opneem. Het betekent niet dat ik naast de auto iemand anders ben, maar als ik eenmaal in de auto zit, heb ik de mindset dat ik zo snel moet zijn als ik kan."

De uitkomst van de test is bekend. Doohan tekende een contract met Alpine voor 2025, terwijl Schumacher voor wat betreft Formule 1-zitjes achter het net lijkt te vissen. "Wat de uitkomst van die test ook was, ik denk dat ik mezelf in de positie heb gemanoeuvreerd waarin ik de eerste keuze was voor dat zitje, ongeacht wie er nog meer kandidaat was."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen snapt helemaal niets van wedstrijdleiding: "Waarom doe je dat?!"