Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Australië 2020

Doorgaan GP Australië niet langer zeker: inreisbeperkingen voor Italianen

Donkere wolken pakken zich samen boven de Grand Prix van Australië. De Australische regering heeft besloten dat reizigers uit Italië niet langer zomaar worden toegelaten tot het land. Daarmee hoopt de regering het coronavirus te bedwingen.

Australie achtergrond
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Reizigers uit Italië worden bij aankomst in Australië per direct uitvoerig gescreend, zo meldt de Amerikaanse nieuwszender ABC. Ze krijgen volgens premier Scott Morrison een uitgebreide vragenlijst voorgelegd. Bovendien wordt hun temperatuur opgenomen. In geval van twijfel wordt de doorreis geweigerd. Reizigers uit Zuid-Korea mogen zelfs Australië helemaal niet meer in. Eerder gingen de grenzen dicht voor reizigers uit China en Iran.

De Australische regering heeft dus nog niet gekozen voor een volledig inreisverbod van Italianen, wat er vrijwel zeker toe zou hebben geleid dat de Grand Prix van Australië zou worden afgelast. Desalniettemin kunnen de maatregelen de komst van teamleden van Ferrari, AlphaTauri, Alfa Romeo en bandenleverancier Pirelli naar Melbourne bemoeilijken. De eerste vrije training voor de GP begint vrijdag 13 maart.

Het coronavirus heeft inmiddels Noord-Italië volledig in haar greep. Het openbare leven is er goeddeels tot stilstand gekomen. Er zijn 3.000 besmettingen gemeld. Inmiddels zijn 107 patiënten aan het virus overleden. Australië meldt 50 besmettingen met het coronavirus.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf