© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Doornbos: “Dominantie is nooit goed, Amerikanen hebben er een hekel aan”

20 okt. 2018 14:30 René Oudman 2 reacties
De kans dat Mercedes voor de vijfde achtereenvolgende keer wereldkampioen bij de constructeurs wordt in de Formule 1, is bijzonder groot. De Duitse stal is al sinds de begindagen van het V6-turbohybridetijdperk het te kloppen team.

Dominantie en de Formule 1 gaan nu eenmaal hand in hand samen, dat is onvermijdelijk in een sport waarin de wagens niet gelijkwaardig zijn. Volgens Robert Doornbos is dat een van de redenen waarom de Amerikanen enigszins verbaasd naar de koningsklasse van de autosport kijken.

De Grand Prix van de Verenigde Staten staat voor de zevende achtereenvolgende keer op de F1-kalender en het Circuit of the Americas fungeert al jaren als een zeer stabiele gastheer van die wedstrijd. De Amerikanen beginnen weer een beetje lol te hebben in het volgen van de Formule 1, een sport die ze in het verleden maar lastig begrepen.

Want in de beginjaren ’00 was er eigenlijk maar één rijder relevant: Michael Schumacher. De Duitser won vijf kampioenschappen op rij. Nadien kwam Sebastian Vettel op, die vier wereldtitels achtereen scoorde. Lewis Hamilton is momenteel hard op weg om zijn vijfde kampioenschap te winnen, het zou titel nummer vier in de afgelopen vijf seizoenen zijn.

“Ik denk dat we allemaal wel een beetje balen van dominantie, maar de Amerikanen hebben dat nog meer dan wij”, vertelt Doornbos aan Racingnews365. “Ze willen absoluut niet dat het kampioenschap wordt gedomineerd door één team. Wij vonden het immers ook niet leuk toen het jarenlang Hamilton versus Nico Rosberg was. Wat dat betreft is het goed dat Ferrari dit jaar mee kan spelen en zelfs Red Bull Racing af en toe plannen van Mercedes dwarsboomt.”

Wat volgens Doornbos in dit geval helpt, is dat er met Sergio Pérez een Mexicaanse coureur meestrijdt om de kop in het zogenaamde ‘B-kampioenschap’. Het Circuit of the Americas ligt namelijk in Texas, een staat waar veel Mexicanen of mensen met Mexicaanse roots wonen. “De gevechten die in het middenveld gaande zijn, zijn waanzinnig. Daar wordt op dit moment echt op het scherp van de snede gereden.”

“Tegenwoordig hebben de Amerikanen de Formule 1 wel beter door, ze weten dat het nu eenmaal geavanceerder is dan bijvoorbeeld hun eigen IndyCars. Echter: dat Ferrari Mercedes nu al voor het vijfde achtereenvolgende jaar met de titels moet laten gaan, is voor niemand goed.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen