Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Doornbos hoopt op glinstering in ogen Max Verstappen na eerste test

Wat zijn de kansen van Max Verstappen in het Formule 1 seizoen 2018? Heel Nederland hoopt op grote successen voor de Nederlander in zijn Red Bull. Volgens Robert Doornbos weten we in februari wat ons te wachten staat.

Op 26 februari 2018 beginnen de wintertests voor het nieuwe Formule 1 seizoen. Max Verstappen en Daniel Ricciardo hebben acht testdagen lang de kans om zich in de nieuwe RB14 voor te bereiden op het nieuwe F1-seizoen 2018. Spannende tijden voor het team van Red Bull en de coureurs. Vaak weten coureurs na enkele ronden al hoe goed de auto is. Robert Doornbos hoopt dan ook dat Max Verstappen met een glinstering in zijn ogen uitstapt na zijn eerste kennismaking met de RB14. " Het is nog koffiedik kijken voor het volgende seizoen. Vraag me over een aantal maanden nog eens wat we kunnen verwachten. Dit seizoen was het probleem dat de data van de windtunnel niet overeenkwam met de data op het circuit. Dan sta je met 1-0 achter." " Het grote nadeel van Red Bull is dat Ferrari en Mercedes alles zelf ontwikkelen. Red Bull is ook afhankelijk van Renault en dat blijft afwachten hoe goed die hun huiswerk hebben gedaan", laat Doornbos aan Motorsport.com weten

Aan het einde van de eerste testdagen weten Verstappen en Ricciardo wel hoe goed hun Red Bull is. Voor teams is na enkele dagen al wel duidelijk hoe de krachtsverhoudingen zijn. Doornbos hoopt op een glinstering in de ogen van Verstappen. " Als we bij Max en Daniel een glinstering in de ogen zien na hun eerste testdag, dan weten we dat het goed zit. Als die ontbreekt dan kan het wel eens een moeizame start van het seizoen worden." De afgelopen jaren kwam Red Bull telkens slecht uit de winterstop. In 2015 moest het knokken met zusterteam Toro Rosso in de eerste races en in 2016 kwam het team pas in Europa op stoom. Het afgelopen seizoen liep uit op een deceptie toen het team zichzelf met een achterstand van 1,5 seconde kwalificeerde voor de Grand Prix van Australië.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden