Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Doornbos: "Een van Verstappens slechtste F1-races ooit"

Robert Doornbos zag met leden ogen toe hoe Max Verstappen een zekere podiumplaats weg gooide in Turkije. Volgens de analist was zijn landgenoot te ongeduldig toen hij Sergio Perez in wilde halen.

Max Verstappen kwam als zesde over de finish in Turkije, maar er had eigenlijk veel meer in gezeten. Lewis Hamilton kwam bovendrijven en won, terwijl de Nederlander teleurstelde. Dat zag ook voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos in de studio bij Ziggo Sport. "Lewis is een levende legende, hoe hij die overwinning binnen sleept. Max is door het ijs gezakt, het was een van zijn slechtste prestaties ooit in een Formule 1-auto. Ik denk dat hij nog niet helemaal los heeft kunnen laten wat er zaterdag is gebeurd tijdens de kwalificatie", zo oordeelt Doornbos. Het begon al snel, met een tegenvallende start, al kon Verstappen daar weinig aan doen. Toen hij daarna Perez weer bijhaalde, ging hij echter de mist in. "Het was een verschrikkelijk slechte start. Vorig jaar zagen we dat ook in Oostenrijk, en toen kwam Verstappen nog terug. Nu had hij die kans ook bij Perez. Maar hij was te ongeduldig, te ongeduldig." Tekst gaat verder onder de video. Check hieronder de beelden van de crash nogmaals.

1327927336008822790

Oooooh nee!! 🤯🤯 Verstappen zit op de staart van Perez, maar spint volledig nadat hij op de kerbs belandt ⛸️ #ZiggoSportF1 #F1 #TurkishGP 🇹🇷 pic.twitter.com/mOVJLCJRqK — Ziggo Sport F1 (@ZiggoSportF1) November 15, 2020

Als de pitstop van Red Bull iets sneller was geweest, dan had Verstappen zelfs voor Perez op de baan kunnen komen. Dat maakte een groot verschil, denkt Doornbos. "Timing is alles, dat was ook de fout van Max in de race. Als hij geen overstuur had gehad op het moment dat hij uit de pitstraat kwam,was hij misschien voor Perez op de baan gekomen." "Dan had zijn race er weer heel anders uit gezien, maar hij kwam achter de Mexicaan en terecht en was hij echt ongeduldig", vindt de analist. "Als je in die slipstream wil blijven. dan moet je wel marge hebben. Bij het uitkomen van bocht negen weet hij boem, ik heb Perez, maar wat hij had moeten doen was liften." Maar dat deed Verstappen dus niet, waardoor hij zijn race vergooide, meent Doornbos. "Hij had een auto ruimte moeten laten tussen zijn en Perez' wagen, want hij wist dat Perez voor hem langs ging snijden. Dat deed de Mexicaan ook en daardoor verloor Max al zijn downforce en dan ben gewoon gezien, dan ben je een passagier. Daar gooi je je eigen race mee weg, raak je gefrustreerd en krijg je meer spins", aldus de Ziggo-analist.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie