Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

Doornbos laakt Bottas: "Een dikke, vette rijdersfout van hem"

Valtteri Bottas ging opzichtig de fout in tijdens de Grand Prix van Hongarije. In bocht één schoof hij na een waardeloze start over de baan nadat hij te laat remde en zo kegelde hij meerdere coureurs uit de race. Het kwam hem op commentaar te staan van Robert Doornbos.

Bottas Hungary 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Niet alleen de huidige Formule 1-coureurs hekelden Valtteri Bottas na zijn onhandige actie in de eerste bocht van de Hongaarse Grand Prix, ook voormalig coureur en tegenwoordig analist Robert Doornbos had geen goed woordje over voor de actie van de Fin. In zijn column voor Ziggo verklaart hij wat er nou precies mis ging.

"Bottas had een slechte start in zijn tweede versnelling. Hij hoopte perfect weg te komen, maar dat lukte hem niet. Max Verstappen, Lewis Hamilton en iedereen om hem heen hadden wel een goede start. Dan is 600 meter heel lang naar die eerste bocht. Ze kwamen hem links en rechts voorbij", blikt de Nederlander terug.

Toen Bottas werd ingehaald door Lando Norris, ging het fout, zo legt Doornbos de vinger op de zere plek. "Ook Lando kwam hem voorbij en schoof meteen voor hem aan. Dat mag, maar wat Bottas had moeten doen was gelijk uit de slipstream van de McLaren gaan. Als je precies achter een ander auto zit, dan verlies je namelijk downforce en blokkeren je wielen. Zijn banden waren ook niet echt op temperatuur natuurlijk en dan ben je een passagier", legt hij uit.

En dus kegelde Bottas Jan en alleman van de baan. Een blunder van jewelste. "Hij verpestte de race voor vier man en hij kreeg een straf van vijf plekken op de grid. Is dat voldoende? Ik vind hem magertjes. In het verleden zagen we Romain Grosjean een schorsing krijgen van een race. Dit kan niet vaak gebeuren, want de belangen zijn heel groot. Echt een hele, hele slechte dag van Valtteri en een hele dikke vette rijdersfout."

Max dook wel net even naar links, om vrije lucht te krijgen en haalde perfect de bocht. Hij had veel schade. Dat scheelt heel veel in de Formule 1, in een sport die draait om aerodynamica, en al helemaal als het droog is. Het was echt een wereldprestatie van Verstappen dat hij een punt heeft binnengehaald.

Ook interessant:

Red Bull en Verstappen hebben een serieus probleem

De GP van Hongarije verliep niet naar wens voor Max Verstappen en Red Bull na een strike van Valtteri Bottas. Bovendien heeft het team na twee races op rij met crashes een serieus probleem. Alles over de GP van Hongarije wordt besproken in de nieuwste RN365-podcast. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Hongarije 2021 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull