© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Doornbos: 'Max Verstappen is bij vlagen geniaal'

26 jul. 2017 07:01 Ruud Dimmers 0 reacties
Voormalig Formule 1 coureur Robert Doornbos wordt soms verweten dat hij met een Max-bril op zijn werk als analist doet. Doornbos zou te positief zijn over Verstappen en soms niet streng genoeg zijn voor Max. Onzin, aldus de Ziggo-analist. Max Verstappen presteert volgens hem gewoon geweldig.

Doornbos: 'Ricciardo is goed, maar Verstappen is beter'

Robert Doornbos reed zelf voor Red Bull en Minardi in de F1, maar behaalde zijn grootste successen in de Amerikaanse Indycar. Tegenwoordig runt hij een eigen bedrijf in 'speelgoed' voor volwassenen en is hij de vaste gast aan tafel bij Ziggo. 

"Het is mijn werk, maar zo voelt het niet. Het is erg leuk om te doen. Er komt veel bij kijken want de ontwikkelingen binnen de F1 gaan hard en we hebben veel nieuwe kijkers dankzij Max," laat Doornbos aan de Telegraaf weten.

Voor Max Verstappen gaat het seizoen nog niet naar wens, mede door de vele technische problemen en uitvalbeurten. Doornbos kan de frustratie wel begrijpen bij de Red Bull coureur.

"Ik kan de teleurstelling die Max moet voelen alleen vergelijken met mijn tijd in de Indycar. Toen ben ik ook wel eens stilgevallen terwijl ik eerste of tweede lag. Je bent daar dan echt dood- en doodziek van."

Wat Max soms laat zien is bij vlagen briljant
Robert Doornbos
© Red Bull Contentpool

"Voor Max is het nog zuurder omdat Ricciardo wel steeds op het podium staat. Met het broodnodige geluk, dat wel. Zijn overwinning in Baku kwam tot stand in een soort van casino, dat was echt een cadeautje. Ricciardo is een heel goede coureur, maar Max is beter."

"Vorig jaar liet Max nog wel eens wat steekjes vallen in de kwalificatie, maar dit seizoen is hij echt de bovenliggende partij. Ik analyseer alles zonder een Max-bril en durf te zeggen dat hij de man in vorm is. Verstappen heeft veel lef en is intelligent, dat resulteert in een supertalent dat meer dan het maximale uit de auto weet te halen."

Critici verwijten dat Robert Doornbos teveel een Max-bril op heeft. De analist ontkent dat, maar wijt het voornamelijk aan de goede prestaties van Verstappen.

"Nee, ik vind van niet. Ik ben kritisch als het moet, maar het punt is dat ik Max niet meer kan betrappen op foutjes. Wat Max soms laat zien in de minimale tijd dat hij in de auto zit, is fucking indrukwekkend en bij vlagen briljant.”

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen