Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Doornbos: ‘Nederland moet hopen op gunfactor voor Nederlandse GP’

Ondanks de positieve berichtgeving vanuit Assen en Zandvoort over een toekomstige Nederlandse Grand Prix denkt ex-Formule 1 coureur Robert Doornbos niet dat er op korte termijn Formule 1-bolides door Nederland zullen scheuren. Doornbos acht de kans op een Nederlandse Grand Prix nog altijd klein.

Doornbos was gisteravond te gast bij de talkshow Peptalk van Ziggo Sport . Aan tafel werd hij gevraagd naar de kansen op een ‘Dutch Grand Prix’, nu het circuit in Assen technisch is goedgekeurd. “De kans is nog steeds heel erg klein, ondanks alle positieve berichten van de laatste tijd. Dat geldt zowel voor Assen als voor Zandvoort” , is Doornbos duidelijk over de kansen op een Nederlandse Grand Prix. “Het haalbaarheidsonderzoek van Zandvoort en de technische goedkeuring van het circuit in Assen zijn heel positief, maar toch wordt het zeer lastig” , vervolgt Doornbos. Het probleem zit hem volgens Doornbos vooral in de concurrentie vanuit de gehele wereld. De nieuwe eigenaar van de Formule 1, Liberty Media, is al met veel circuits en steden in gesprek. Dat verkleint de kans aanzienlijk op een Grand Prix in Nederland.

“De concurrentie op de Europese kalender is torenhoog en het zit eigenlijk al vol. Dit seizoen hebben we zelfs drie wedstrijden achter elkaar, voor het eerst in de geschiedenis.” “Daarnaast heb je ook concurrentie van andere steden en circuits in de wereld die bereid zijn er veel geld voor te betalen” , legt Doornbos uit. Volgens Doornbos moet Nederland vooral hopen op de ‘gunfactor’ van Liberty Media. Die moeten dan door de huidige ‘Max mania’ andere kanshebbers links laten liggen en niet voor het geld kiezen. “De enige hoop is dat de bazen van de Formule 1, die helemaal gek zijn van Max, meegaan in de hype die hier in Nederland heerst” , besluit Doornbos .

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'