Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Doornbos: 'Red Bull heeft de snelste auto tijdens de race'

Ondanks de stroeve seizoensstart van Red Bull is Ziggo-analist Robert Doornbos louter positief over de RB14 van Max Verstappen. De oud-Formule 1-coureur denkt dat Red Bull in 2018 de beste auto heeft.

Red Bull eindigde de Grand Prix van Bahrein met nul punten door het uitvallen van zowel Daniel Ricciardo als Max Verstappen. Robert Doornbos kijkt echter door deze kwaaltjes heen. De oud-Formule 1-coureur noemt de Red Bull van 2018 'mega-competitief'. Dat laat Doornbos in zijn column op de site van Ziggo Sport weten. "In racetrim is de RB14 misschien de snelste van iedereen. Hoe snel het team de banden kon laten werken en hoe ze de slijtage onder controle konden houden, was ongeëvenaard. Verstappen reed zelfs relatief simpel naar Hamilton toe. Als een topklassering dan door een crash wordt weggegooid is dat heel pijnlijk voor het hele team."

Het uitvallen van de auto van Daniel Ricciardo baart Doornbos nog het meest zorgen, mede omdat dit leek op een euvel wat vorig jaar frequent de kop opstak. 'Het is voor mij 99,9 procent zeker dat dat een fout is van Renault. Die zijn verantwoordelijk voor de bekabeling, batterij en de elektrische systemen in de motor. Bij Max gebeurde het vorig seizoen ook een aantal keer en dat het een jaar later nog steeds kan gebeuren lijkt mij niet best."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"