Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Doornbos: 'Verstappen nog nooit zo gefrustreerd gezien'

Met liefst acht uitvalbeurten in twaalf races is Red Bull Racing kansloos in de strijd met Mercedes en Ferrari. De frustraties over de gemiste kansen én vooral het gebrek aan vermogen lopen dan ook hoog op. Vooral bij Max Verstappen die tijdens de GP van Hongarije al na vijf ronden uitviel.

Luid tierend en vloekend zette de twintigjarige Red Bull-coureur zijn bolide langs de kant van de baan. Ook Formule 1-analist Robert Doornbos had het nog niet eerder meegemaakt dat Verstappen zo over de zeik was. "Ik heb Max nog nooit zo teleurgesteld gezien en vooral niet zo teleurgesteld gehoord. Het is een optelsom van drie jaar frustratie over de powerunit van Renault. Ik begrijp zijn teleurstelling goed, het hele weekend liep het al matig. Na de kwalificatie zei Max al dat hij zich nog nooit zo slecht had gevoeld in een auto in de regen. Het is gewoon sneu om te zien, maar ik denk wel dat Max veel meer weet dan wij," aldus de voormalige Formule 1 coureur in zijn column voor Ziggo Sport. "Misschien weet Max al dat het dit jaar niet meer goed komt. Zo van: 'we zingen het seizoen uit en gaan vol voor 2019.'

Ondanks de malaise van de eerste seizoenshelft verwacht Doornbos dat Verstappen nog wel degelijk zijn fans een paar mooie races gaat voorschotelen. "In Spa krijgt Max waarschijnlijk een gridstraf omdat hij weer onderdelen moet wisselen. Voor eigen publiek kan hij dan nog wel een showtje weggeven en lekker inhalen. Dan heb je ook nog Singapore natuurlijk. Dat is net als Monaco een circuit wat echt voor de Bulls is gebouwd."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024