© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Doornbos: 'Verstappen nog nooit zo gefrustreerd gezien'

31 jul. 2018 07:45 Wanda Bisschop 4 reacties
Met liefst acht uitvalbeurten in twaalf races is Red Bull Racing kansloos in de strijd met Mercedes en Ferrari. De frustraties over de gemiste kansen én vooral het gebrek aan vermogen lopen dan ook hoog op. Vooral bij Max Verstappen die tijdens de GP van Hongarije al na vijf ronden uitviel.

Doornbos: 'Beschouwt Red Bull 2018 als een verloren seizoen?'

Luid tierend en vloekend zette de twintigjarige Red Bull-coureur zijn bolide langs de kant van de baan. Ook Formule 1-analist Robert Doornbos had het nog niet eerder meegemaakt dat Verstappen zo over de zeik was.

"Ik heb Max nog nooit zo teleurgesteld gezien en vooral niet zo teleurgesteld gehoord. Het is een optelsom van drie jaar frustratie over de powerunit van Renault. Ik begrijp zijn teleurstelling goed, het hele weekend liep het al matig. Na de kwalificatie zei Max al dat hij zich nog nooit zo slecht had gevoeld in een auto in de regen. Het is gewoon sneu om te zien, maar ik denk wel dat Max veel meer weet dan wij," aldus de voormalige Formule 1 coureur in zijn column voor Ziggo Sport.

"Misschien weet Max al dat het dit jaar niet meer goed komt. Zo van: 'we zingen het seizoen uit en gaan vol voor 2019.'

Ondanks de malaise van de eerste seizoenshelft verwacht Doornbos dat Verstappen nog wel degelijk zijn fans een paar mooie races gaat voorschotelen.

"In Spa krijgt Max waarschijnlijk een gridstraf omdat hij weer onderdelen moet wisselen. Voor eigen publiek kan hij dan nog wel een showtje weggeven en lekker inhalen. Dan heb je ook nog Singapore natuurlijk. Dat is net als Monaco een circuit wat echt voor de Bulls is gebouwd."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen