Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Doornbos: "Verstappen valt met die woorden Red Bull en Honda aan"

Max Verstappen was na afloop van de Grand Prix van Italië logischerwijs gefrustreerd met het verloop van het raceweekend. Hij stak het niet onder stoelen of banken.

Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het raceweekend van Max Verstappen in Italië verliep niet naar wens. Het gehele weekend lang worstelde hij met zijn Red Bull-bolide. Tot overmaat van ramp viel de Nederlander tijdens de race uit met problemen aan zijn Honda-motor, waarna kleine broer AlphaTauri er met de overwinning vandoor ging.

Na afloop van de race riep Verstappen voor de camera van Ziggo Sport de volgende woorden: "Die 2019-Red Bull is nog helemaal niet zo slecht!" Woorden die bij Robert Doornbos en Rob Kamphues voor gefronste wenkbrauwen zorgden. Volgens Doornbos was het dé quote van het weekend, zo vertelt hij in gesprek met Kamphues bij Crashen in de keuken.

"Dit is een hele subtiele manier om politiek correct zeggen: 'jongens, we fucked up met de 2020-auto.' Vanaf de basis zijn er al fouten gemaakt met de RB16 die je niet meer gaat herstellen dit jaar. De 2019-auto was veel competitiever in Monza dan de 2020-auto dit jaar. Hij valt zijn team aan, zo zie ik het, zo interpreteer ik het. Ik denk dat hij Red Bull en Honda gewoon even een trap wilde geven."

Kamphues vatte de woorden van Verstappen niet zo op, maar denkt dat de woorden van de coureur misschien wel voor problemen kunnen zorgen.

"Hij zegt ook, de AlphaTauri van dit jaar, is de Red Bull van vorig jaar. Oftewel, ze hebben een Racing Point-tje gedaan! Dat zegt hij eigenlijk, daar krijgt hij gedonder mee. Ze hebben eerst lopen zeiken dat Racing Point de bolide van Mercedes heeft gekopieerd, maar nu zegt hij dat AlphaTauri dat heeft gedaan met Red Bull", zo luidt de interpretatie van de presentator, die opmerkt dat het een tegenvallend weekend was voor Red Bull.

"Het lijkt alleen maar erger te worden. Of was het alleen Monza?", zo vraagt hij zich hardop af. Doornbos heeft daar wel een antwoord op. Volgens hem is het niet zo simpel, maar mag Red Bull eigenlijk niet eens aan de wereldtitel denken.

"Dan zie je het wel heel zwart-wit. Als je het race per race bekijkt, dan heeft hij van de acht races zes keer op het podium gestaan. Maar die twee uitvalbeurten die wijzen op betrouwbaarheidsproblemen. Als je niet eens betrouwbaar bent, dan mag je niet eens denken aan de wereldtitel", aldus Doornbos.

Red Bull droop na de Grand Prix van Italië met de staart tussen de benen af. Komt daar nu het besef van wat Max Verstappen allang riep? Namelijk dat de wereldtitel toch echt buiten handbereik is? Tom Coronel weet het in de nieuwste podcast van RacingNews365, die hieronder te beluisteren is, helemaal zeker.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

41 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto