Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Doornbos: "Zoveel vermogen verliest de Mercedes-motor per race"

Volgens voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos zegt Mercedes elk weekend vaarwel tegen een aanzienlijke hoeveelheid pk's.

Hamilton Bottas Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton is inmiddels bezig aan zijn vijfde verbrandingsmotor. Tot twee maal toe moest hij dit seizoen al een straf incasseren. De laatste keer gebeurde dat dit weekend, toen zijn Mercedes-team koos voor een nieuwe verbrandingsmotor.

Het leverde de Brit een enorme snelheid op, waarmee hij alles en iedereen met gemak wist te verslaan en de zege pakte tijdens de Braziliaanse Grand Prix. Volgens Robert Doornbos, voormalig Formule 1-coureur en vandaag de dag analist namens Ziggo Sport, zal de komende races het vermogen van de Mercedes-krachtbron weer weg zakken.

"Sinds de start van het hybride tijdperk in 2014 heeft Mercedes de dominantste motor, maar daar is dit jaar toch verandering in gekomen", zo schrijft hij in zijn column voor TopGear. "Mercedes kiest performance boven betrouwbaarheid. Dat betekent dat ze veel vermogen uit de motor halen in het eerste en tweede raceweekend dat deze gebruikt wordt. Daarna zakt het vermogen gewoon af."

Mercedes verliest 20pk per weekend

Volgens de Nederlander zal het vermogen dat Mercedes uit de gloednieuwe verbrandingsmotor kan halen snel aflopen. "Wij weten het niet exact, maar uit de motor komt ongeveer 800pk. Per weekend verliezen ze dan wel ongeveer 20pk door slijtage van de interne verbrandingsmotor."

"Het vermogen gaat snel omlaag, maar het eerste weekend is wel waanzinnig goed. In principe zou Mercedes elk weekend een gridstraf kunnen incasseren. Dan zouden ze elk weekend zo'n sterke auto hebben", meent hij.

Dat neemt volgens Doornbos echter wel risico's met zich mee. "Je moet je alleen wel afvragen hoe vaak dat goed gaat. Daardoor zit je in het drukke verkeer in de middenmoot en moet je je auto heel zien te houden. Je loopt meer risico, want de coureurs die daar rondrijden hebben ook minder te verliezen", aldus de voormalig coureur van Minardi en Red Bull.

Ook interessant:

Coronel: "Doe dat en dan vreet Verstappen Hamilton op!"

Tom Coronel is nog steeds van mening dat Max Verstappen op dit moment de beste coureur is en Lewis Hamilton de coureurs met de beste bolide. Hij weet dan ook wel een scenario waarin Max de Mercedes-coureur zou verpletteren, zo legt hij in de onderstaande video uit.

Formule 1 GP Qatar 2021 RN365 Nieuwsdossier

42 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag eerste vrije training Formule 1 GP Spanje 2022