Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
MotoGP nieuws

Dovizioso: "Regels dwingen ons om al aan volgend MotoGP-seizoen te denken"

Andrea Dovizioso was de grote man op de Red Bull Ring tijdens de MotoGP Grand Prix van Oostenrijk. In de allerlaatste bocht van de race versloeg de Italiaan zevenvoudig kampioen Marc Marquez. Toch is de Ducati-rijder nauwelijks nog bezig met de wereldtitel van dit seizoen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Tegenover de Corriere dello Sport laat de Italiaan weten dat het team een grote mentale klap opliep tijdens de TT van Assen en de GP van Duitsland. "Tijdens de races op Assen en de Sachsenring zagen we helaas dat onze motor dit jaar niet goed genoeg is voor de titel. We moeten namelijk op elk circuit goed uit de voeten komen willen we Marquez verslaan, dat lukt ons dit seizoen echter niet. Onze focus ligt dan ook al grotendeels op volgend jaar."

"De regelgeving speelt hier ook een grote rol in, aangezien je nauwelijks iets aan een motor mag veranderen gedurende een seizoen. Daardoor worden alle teams en ook wij gedwongen om nu al aan de motor van volgend seizoen te werken. Dat wil echter niet zeggen dat we niet alles geven tijdens het tweede gedeelte van het seizoen. We hopen namelijk nog meer races te winnen dit jaar!"

Onlangs waren er nog de geruchten dat Jorge Lorenzo een overstap zou maken naar het Pramac Ducati-team. Door die geruchten brak er enige verdeeldheid uit binnen de Ducati-teams, maar Dovi lijkt vooral gefocust te blijven op volgend seizoen. "Ik ben ervan overtuigd dat Ducati volgend jaar een competitieve motor zal bouwen en hopelijk zal die machine ook goed genoeg zijn om een gooi te doen naar de titel!"

0 reacties