© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Drama bij motoren tijdens tiende etappe Dakar Rally

16 jan. 2018 21:37 Ruud Dimmers 0 reacties
De tiende etappe van de Dakar Rally was bijltjesdag bij de motoren. Favoriet Adrien van Beveren kwam een paar kilometer voor de finish ten val en profiteerde niet van de miskleun van zijn concurrenten. De Yamaha-coureur ligt uit de rally en zijn concurrenten verloren bijna 50 minuten.

Complete top drie gaat in de mist

Het eerste deel van de tiende etappe verliep vrij gemoedelijk. Grote veranderingen in het klassement lagen niet op de loer en Van Beveren, Price, Walkner en Benavides bleven binnen tien minuten van elkaar.

Op weg naar het zevende waypoint ging het mis voor Price, Benavides en Meo. Ze maakten een kapitale blunder met navigeren. Het drietal raakte de route kwijt en was op een moment zelfs tien kilometer buiten de route. Uiteindelijk waren er nog diverse andere coureurs die meereden in het spoor van de favorieten.

Van Beveren leek de grote winnaar van de dag te worden, maar drie kilometer voor de finish crashte hij. De Yamaha-coureur probeerde nog zijn weg te vervolgen, maar moest opgeven.

Mathias Walkner profiteerde van de chaos en won de etappe. Benavides en Price gaven bijna 50 minuten toe. In het algemeen klassement pakt de Oostenrijker Walkner de leiding, waarbij Barreda Bort op bijna 40 minuten tweede is, gevolgd door Benavides. Price geeft liefst 50 minuten toe en bezet de vijfde plaats.

Bekijk hieronder het algemeen klassement

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen