Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
24 uur Le Mans

Drama stapelt zich op voor Nederlandse Le Mans-coureurs

De 24 uur van Le Mans nadert langzaam haar apotheose. Driekwart van de race is nu voorbij. Het is nog niet bepaald de Le Mans van de Nederlandse coureurs. Behalve de malaise bij Racing Team Nederland ging het ook bij andere Nederlandse kanshebbers flink mis.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Team Nederland

Voor bijna alle Nederlanders is eremetaal na afloop van de lange nacht in Frankrijk ver weg. Racing Team Nederland kende een dramatische start van de race en verloor veel tijd, waarna het ook in het donker tegen problemen aanliep toen Nyck de Vries crashte. Het raceteam staat zestiende in de LMP2, op ongeveer vijftien ronden afstand van het leidende team: het United Autosports team van onder andere Paul di Resta.

De andere Nederlandse kanshebbers in de LMP2-klasse kenden ook pech. Het team van Ho-Pin Tung viel stil, waarna een teamlid een onderdeel kwam brengen. Toen de coureur dat had geïnstalleerd kon de auto weer verder, maar aangezien dat tegen de regels was werden ze niet veel later gediskwalificeerd.

Job van Uitert begon met zijn team United Autosports (die twee auto's hebben) ook goed aan de uitputtingsslag op de het Circuit de la Sarthe, maar na een olielek stond ook zijn bolide lang stil gedurende de nacht. Daardoor staan zij veertiende in de LMP2-klasse. Renger van der Zande (9e) en Beitske Visser (10e) doen het met hun teams beter en liepen nog niet tegen hele grote problemen aan.

De enige Nederlander die nog kans lijkt te maken op een podium is Larry ten Voorde. De kersverse Porsche Supercup Kampioen rijdt in de LM GTE AM-klasse op het moment van schrijven op de vierde plaats en rijdt op schootsafstand van de podiumplekken. In diezelfde klasse had ook Jeroen Bleekemoolen pech. Hij rijdt zestiende op bijna vijftien ronden afstand van de leiders, TF Sport.

In de LMP1-klasse lijkt Toyota niet geheel onverrassend op de winst af te stevenen. De Japanse bolide met startnummer 8 staat enkele ronden voor op de nummer twee in de klasse waar slechts vijf bolides aan mee doen. De andere Toyota liep echter wel tegen problemen aan en staat vierde, dus aan de andere kant van de garage komen er nog enkele spannende uren aan.

Check de crash van Racing Team Nederland hieronder.

1 reactie

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche