Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Drama voor Leclerc: eerste gridstraf een feit vanwege motorwissel Ferrari

Charles Leclerc zal de GP van Saoedi-Arabië ten minste vanaf plak elf moeten beginnen. De Ferrari-coureur incasseert een straf, nadat er al in race twee een derde motoronderdeel moet worden aangesproken.

In aanloop naar de GP van Bahrein wisselde Ferrari uit voorzorg de Control Electronics (CE) van de krachtbron van Charles Leclerc. Tijdens de race viel de Monegask vervolgens uit vanwege een probleem met het onderdeel dat net vervangen was. In aanloop naar het tweede raceweekend van het jaar, in Saoedi-Arabië, sprak Ferrari-teambaas Fred Vasseur met onder meer RacingNews365 . Wij vroegen hem wat er na vorig weekend duidelijk was geworden over de gevolgen van de motorpech. Daarop moest de Fransman toegeven dat er louter slecht nieuws te melden is. "We hadden op zondag in Bahrein twee verschillende problemen. Het eerste probleem deed zich voor op zondagochtend toen we de motor startten. Het tweede probleem deed zich voor in de race. Helaas ging het twee keer om hetzelfde onderdeel, de Control Electronics. Dat is iets wat we nog niet eerder hebben meegemaakt."

Straf

Het betekent dat er een derde onderdeel geïnstalleerd moet worden in aanloop naar het raceweekend op het stratencircuit in Djedda. Vasseur hoopt dat de kous daarmee voorlopig af is. "Ik hoop dat het probleem nu onder controle is, maar er is nog een uitgebreidere analyse gaande. Helaas betekent het wel dat we tijdens het GP-weekend in Saoedi-Arabië een straf moeten incasseren, aangezien we slechts twee van die onderdelen mogen gebruiken per jaar." Het zal Leclerc komen te staan op een straf van in ieder geval tien plaatsen. Mocht Ferrari ervoor kiezen om meteen een hele nieuwe motor te installeren, dus ook andere onderdelen vervangen, dan kan het op nog eens tien plaatsen straf komen te staan. Ook de energy store werd in Bahrein namelijk al eens vervangen. Een nieuw exemplaar van dat onderdeel zou nog eens tien plekken betekenen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"