Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Drama voor Rinus Veekay en team na knullige crash in 24 uur van Daytona

De 24 uur van Daytona is voor Rinus VeeKay geëindigd in tranen, nadat zijn teamgenoot op onhandige wijze crashte.

In de auto met nummer 11 deed Rinus VeeKay namens TDS Racing mee aan de befaamde 24 uur van Daytona in de LMP2-klasse. Al vroegtijdig kwam de race echter ten einde voor de Nederlandse IndyCar-coureur. Zijn teamgenoot Steven Thomas zag in het donker een GT-bolide over het hoofd op weg naar de Le Mans-chicane en kwam daardoor hard in de muur terecht. Thomas de LMP2-bolide met schade stilzetten naast de baan. De klap is onderaan het artikel te zien in de video.

1619547509642399745

With just over 15 hours to go the team decided to retire the car. Steven had quite a hard crash from the lead early in the race and we were too far behind to make up any positions. Tough one to swallow, now time to cheer on the sister car. GoGoGo boys! pic.twitter.com/cpYcTMsQhz — Rinus VeeKay (@rinusveekay) January 29, 2023

Te grote achterstand

Een neutralisatie volgde en de auto werd terug naar de TDS-garage bracht. Omdat ze echter zoveel achterstand op hadden gelopen op de concurrentie, besloot het team om de handdoek in de ring te gooien, zo laat VeeKay weten op Twitter. Hij gaat nu de zusterauto van TDS Racing aanmoedigen. Zij gaan op het moment van schrijven, met nog 11 uur te gaan, aan de leiding in de LMP2-klasse. In de GTP-klasse staat Renger van der Zande met zijn Cadillac-team op P4. Check hieronder de crash van VeeKay's teamgenoot .

qJrnSO1k_Ig

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden