Drama voor Stoffel Vandoorne in Mexico

27 okt. 2017 19:00 Rik Alkema 0 reacties
Het weekend in Mexico dreigt uit te lopen op een regelrecht drama voor Stoffel Vandoorne. Voor aanvang van het weekend liet hij al weten dat McLaren een 'geplande' motorwissel ging uitvoeren, waardoor hij 35 plaatsen gridstraf aan zijn broek kreeg. Die gloednieuwe motor ging echter alweer direct stuk, waardoor Vandoorne wéér een nieuwe motor moest laten monteren.

Vandoorne moet gloednieuwe motor laten vervangen

"We hadden deze motorwissel al op voorhand gepland", zei Vandoorne over zijn eerste motorwissel. 

"Hopelijk is het de laatste van het seizoen, zodat we in de laatste twee wedstrijden nog kunnen strijden om de punten", zei Vandoorne hoopvol op donderdag.

Die uitspraak is op de vrijdagochtend (plaatselijke tijd) alweer achterhaald. De nieuwe Honda-motor van Vandoorne reed drie ronden, toen hij alweer de geest gaf. 

De gloednieuwe motor moest daarom worden vervangen, waardoor Vandoorne de eerste vrije training aan zich voorbij moest laten gaan in Mexico.

Vandoorne had nog wel één gelukje: omdat er 'oude' onderdelen uit een andere specificatie worden gebruikt, zal de gridstraf van Vandoorne (momenteel 35 plaatsen) niet verder oplopen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen