Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Drama voor Stoffel Vandoorne in Mexico

Het weekend in Mexico dreigt uit te lopen op een regelrecht drama voor Stoffel Vandoorne. Voor aanvang van het weekend liet hij al weten dat McLaren een 'geplande' motorwissel ging uitvoeren, waardoor hij 35 plaatsen gridstraf aan zijn broek kreeg. Die gloednieuwe motor ging echter alweer direct stuk, waardoor Vandoorne wéér een nieuwe motor moest laten monteren.

"We hadden deze motorwissel al op voorhand gepland" , zei Vandoorne over zijn eerste motorwissel. "Hopelijk is het de laatste van het seizoen, zodat we in de laatste twee wedstrijden nog kunnen strijden om de punten" , zei Vandoorne hoopvol op donderdag. Die uitspraak is op de vrijdagochtend (plaatselijke tijd) alweer achterhaald. De nieuwe Honda-motor van Vandoorne reed drie ronden, toen hij alweer de geest gaf.

De gloednieuwe motor moest daarom worden vervangen, waardoor Vandoorne de eerste vrije training aan zich voorbij moest laten gaan in Mexico. Vandoorne had nog wel één gelukje: omdat er 'oude' onderdelen uit een andere specificatie worden gebruikt, zal de gridstraf van Vandoorne (momenteel 35 plaatsen) niet verder oplopen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi