Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dramatisch slechte race voor Lance Stroll en Williams

Het Formule 1 team van Williams kende een uiterst zwakke start van het seizoen. Sergey Sirotkin viel al snel uit na problemen met hem rempedaal en Stroll finishte als voorlaatste.

Na de kwalificatie waren er optimistische woorden te horen van Lance Stroll. De jonge Canadees kwalificeerde zichzelf in de top 15 en er werd zelfs richting de top 10 gekeken. De race was weer eens een typische Lance Stroll race: niet goed, onnodige foutjes en finishen in de achterhoede. Stroll heeft wel een aantal verklaringen voor zijn slechte race. "Bij de start stonden we in de verkeerde modus met onze motor. Hierdoor kon Esteban Ocon mij passeren." " Wij beschikken niet over de 'party modus' en hierdoor zag ik ook Charles Leclerc (Sauber) voorbij komen bij de herstart na de safety car periode. We waren meer bezig om te proberen het einde van de race te halen, dan dat we echt aan het racen waren."

"Er gebeurde van alles en we hadden enkele grote problemen waardoor we tijd verloren. Ik hoop dat we een oplossing hiervoor vinden voor de GP van Bahrein." Stroll finishte uiteindelijk als veertiende en voorlaatste. Alleen Brendon Hartley wist hij in de Toro Rosso achter zich te houden.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"