Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Carlos Sainz

Dramatisch weekend voor Toro Rosso in Japan

Het weekend in Japan was er een om snel te vergeten voor Toro Rosso. Het satellietteam van Red Bull Racing scoorde geen punten en zag haar coureurs cruciale fouten maken, waardoor teambaas Franz Tost het weekend typeerde als 'frustrerend en dramatisch'.

De ellende begon voor Toro Rosso al op de vrijdag, toen bleek dat de gehele motor van Carlos Sainz gewisseld moest worden. Daardoor kreeg de Spanjaard in zijn laatste race voor Toro Rosso een gridstraf van 35 plaatsen en moest hij achteraan starten.

Daarnaast was het tempo van Toro Rosso ook niet om over naar huis te schrijven. Tijdens de wedstrijd deden beiden coureurs nog een flinke duit in de zak door cruciale fouten te maken, waardoor het weekend voor Toro Rosso niet veel slechter kon verlopen.

"Het was een dramatisch en frustrerend weekend", blikt Franz Tost dan ook met veel ongenoegen terug op het weekend in Japan.

"Carlos moest de race beginnen vanaf de laatste plaats en schoot er halverwege de eerste ronde af. Daarmee was zijn race al snel ten einde helaas", vervolgt Tost.

"Pierre deed het beter en leek op weg naar punten, tot hij een fout maakte en we nog een extra pitstop moesten maken. Daardoor finishte hij uiteindelijk buiten de punten op P13", vat Tost de race van Gasly samen.

Veel viel er dus niet te beleven bij Toro Rosso, maar toch sluit Tost positief af en heeft hij nog het volste vertrouwen in de rest van het seizoen.

"Het positieve is dat Pierre de race uit heeft gereden. Hopelijk kunnen we ons nog verbeteren, zodat we nog punten kunnen scoren in de resterende wedstrijden."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1