Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Drastische salarisverlaging dreigt voor coureurs als Verstappen en Hamilton

De Formule 1-teams hebben een principeakkoord bereikt over een in 2023 in te voeren limiet voor coureurssalarissen. De limiet zou op 30 miljoen dollar te komen liggen voor beide coureurs.

Hamilton Verstappen Leclerc Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het terugdringen van de torenhoge kosten in de Formule 1 is al jarenlang een onderwerp van gesprek. Met de invoering van het budgetplafond in 2023 wordt een belangrijke eerste stap gezet, maar heel veel valt daar nog buiten, waaronder coureurssalarissen. De Formule 1-teams hebben echter een principeakkoord bereikt over maximum coureurssalarissen, in te voeren vanaf 2023.

Alle teambazen zijn met het plan akkoord gegaan tijdens de bijeenkomst van de F1 Commissie van afgelopen maandag. Het exacte bedrag moet nog definitief vastgesteld gaan worden, maar zou uitkomen op een bedrag rond de 30 miljoen dollar.

Daarvan moeten beide coureurs van een team betaald worden. Concreet betekent dat dat een enkeling ten opzichte van nu fors in moet gaan leveren. Meest sprekende voorbeeld is Lewis Hamilton, wiens jaarsalaris geschat wordt op veertig- tot zelfs 50 miljoen. Er vanuit gaande dat welke teamgenoot dan ook nog een aardige boterham wil verdienen, kan zijn salaris misschien wel meer dan gehalveerd gaan worden.

Overigens worden ook de jaarsalarissen van Sebastian Vettel en Max Verstappen (anno 2020) hoger ingeschat dan de geplande limiet van dertig miljoen, al gaat Vettel er volgend jaar bij Aston Martin naar verluidt al flink op achteruit. Verstappen echter zal ook flink wat miljoen moeten inleveren als die limiet er daadwerkelijk komt. Het overgrote merendeel van de coureurs verdient momenteel echter minder dan de helft (15 miljoen) van de voorgestelde limiet.

Momenteel vallen ook de salarissen van de drie bestbetaalde werknemers - niet-coureurs - binnen het team buiten de reguliere budgetcap die per 2021 op 145 miljoen dollar ligt. Er wordt over gesproken om ook voor die drie gecombineerde salarissen een limiet vast te stellen. Overigens kunnen Formule 1-coureur hun inkomsten wel aan blijven vullen met persoonlijke sponsordeals die los staan van het loon als Formule 1-coureur.

De stoelpoten van Albon wankelen en Verstappen heeft zijn voorkeur al uitgesproken voor Nico Hulkenberg. Hoe lang laat Red Bull Albon nog spartelen? Dat en meer wordt er door autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen besproken in de nieuwste RN365-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

27 reacties

Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak