Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Drentse ondernemers willen grootste kartbaan ter wereld in Assen

Keert de Formule 1 wel of niet terug op Nederlandse bodem? En zo ja, wordt het dan Assen of Zandvoort? De Drenten doen er in ieder geval alles aan om de autosportliefhebbers warm te maken voor Assen.

De plannen zijn in ieder geval ambitieus te noemen. Zo willen ze onder meer dat de grootste kartbaan ter wereld wordt gebouwd in Assen. Initiatiefnemer Henk Ziengs steekt in gesprek met RTV Drenthe zijn enthousiasme dan ook niet onder stoelen of banken. "De mogelijke komst van de Formule 1 Dutch Grand Prix maakt ons natuurlijk erg enthousiast. Het inspireert ons ook om na te denken wat Assen de wereld nog meer te bieden heeft rond snelheid en amusement." "Het is zonde als de Formule 1 maar een paar dagen per jaar publiek oplevert. TT SpeedWorld levert onze regio structureel toerisme op."

Ook MKB-Noord voorzitter Gerard Kremer wil er alles aan doen om Assen internationaal op de kaart te zetten. "Drenthe mist een dagattractie. Het TT SpeedWorld-themapark kan structureel twee tot drie miljoen bezoekers per jaar trekken. Gewone attractieparken hebben een achterland van zo’n tweehonderd kilometer omtrek. Voor Formule 1 en een racing-attractiepark is het achterland zo’n vijf tot wel acht uur rijden, dus is er een veel groter potentieel publiek." Initiatiefnemer Henk Ziengs is dan ook blij met de plannen voor een attractiepark en ziet dit als een extra middel om Liberty Media te overtuigen om voor Assen te kiezen. "We hopen dat het ontwikkelen van een amusementspark de keuze om de Formule 1 in Assen te laten landen stimuleert."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'