Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

'Drie cruciale weekenden dienen zich aan voor Honda en Red Bull'

Het Formule 1-seizoen is zes races oud, maar over tweeënhalve week hebben we er al negen Grands Prix op zitten. Er komt een drukke tijd aan, en daarmee voor Red Bull ook een zeer belangrijke tijd, zo meent Honda.

Verstappen Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Was het voor Red Bull al lang geleden dat men het kampioenschap in de Formule 1 aanvoerde, Honda moet nog veel verder terug in de tijd, zelfs tot het begin van de jaren '90. Het team van Max Verstappen en Sergio Perez staat er geweldig voor, niet in de laatste plaats dankzij Honda, maar dat moet wel zo blijven. Voor Honda is dat ook de inzet van de aankomende triple header.

"We komen in Frankrijk aan als kampioenschapsleiders en in de volgende twee weekenden reizen we voor twee achtereenvolgende weekenden af naar Red Bulls thuiscircuit in Oostenrijk. Dat maakt dit tot drie hele belangrijke weken. Hoewel het kampioenschap nog niet beslist zal worden, zetten deze drie races wel de toon voor de rest van het seizoen", aldus Honda's technisch directeur Toyoharu Tanabe.

"De GP van Frankrijk is bovendien de thuisrace van Pierre Gasly, dus er zijn veel redenen waarom dit voor beide teams een belangrijke fase in het seizoen is. We kunnen veel tegenstand en close racing verwachten in de komende races, maar we zullen ons best doen om het positieve momentum met beide teams vast te blijven houden."

Ook interessant:

Heeft Red Bull gesjoemeld met haar bandenspanning? "Onmogelijk", zo oordeelt men in de nieuwste RacingNews365-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo vooruitblikken op de Grand Prix van Frankrijk. Gaat Mercedes terugslaan, of kan Max Verstappen wederom schitteren? Beluister de podcast hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team