Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Drie mogelijke vervangers voor Lewis Hamilton bij Mercedes

Lewis Hamilton tekende onlangs slechts voor een jaar bij, dus komt de geruchtenstroom direct weer op stroom. Want, stopt Hamilton na dit jaar met een eventuele titel op zak? En wie vervangt hem dan bij Mercedes?

Het meest felbegeerde stoeltje in de Formule 1 (dat van Hamilton) komt in 2022 wellicht weer vrij. Grote kans dat de meeste coureurs zich dan spontaan bij Toto Wolff aanbieden. En daarnaast moet het Duitse team zich ook nog eens buigen over het aflopende contract van Valtteri Bottas. Maar wie maken er nu de meeste kans op het zitje van Hamilton? Drie coureurs die de kampioen waardig zouden kunnen vervangen.

George Russell

De meest logische optie voor Mercedes is George Russell. De Brit viel afgelopen jaar in voor Hamilton en liet zien weinig tijd nodig te hebben om aan het materiaal te wennen. Hij ging zelfs aan de leiding van de Grand Prix van Sakhir, tot het noodlot toesloeg. Russell rijdt echter wel pas twee seizoenen Formule 1 en dat bij het langzaamste team op de grid. Een goede leerschool, maar het zou niet verkeerd zijn om eerst een tussenstap te nemen bij een middenmoter of een subtopper. Een stap naar Mercedes zou weleens te groot kunnen blijken, alleen al door de enorme druk die erbij komt kijken. Maar het talent heeft hij.

Max Verstappen

Als het aankomt op kwaliteit zal er weinig twijfel bestaan dat Max Verstappen een waardige vervanger van Hamilton zou zijn. Hij is een bewezen racewinnaar, versloeg (uiteindelijk) al zijn teamgenoten en hij pakte ook al polepositions. Ook tegenslagen (zoals de lange reeks uitvalbeurten in 2017) kwam hij te boven - een teken van karakter. Zijn contract bij Red Bull maakt een overstap in 2022 echter niet heel makkelijk. Ja, hij heeft een exit-clausule, maar het is niet duidelijk wanneer die precies geactiveerd kan worden. Lukt dat niet, dan zal Mercedes zijn contract dat tot 2023 loopt, af moeten kopen. En dat gebeurt niet snel.

Sebastian Vettel

Op het eerste oog is Sebastian Vettel een stuk minder logisch als vervanger van Hamilton bij Mercedes. Ga maar na: hij heeft er een dramatisch seizoen bij Ferrari opzitten, waarin hij het moest afleggen tegen een jong talent in de persoon van Charles Leclerc. Ook tekende hij net een langdurige verbintenis bij Aston Martin. Maar er zijn absoluut redenen te bedenken waarom hij wèl een interessante kandidaat zou zijn. Mogelijk wil Mercedes een Duitse coureur, dat zal het zeker goed doen bij de aandeelhouders van het Duitse team. Een ander niet te onderschatten factor is zijn ervaring als wereldkampioen. Vettel weet hoe het is om titels te winnen met een topteam, een ervaring die alleen veteranen Kimi Raikkonen en Fernando Alonso ook hebben. Wie van deze coureurs vind jij de meest logische kandidaat? Laat jouw stem achter in de poll hieronder.

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract