DTM-baas Berger: "Klasse krijgt in 2020 een nieuwe naam"

12 okt. 2018 15:30 René Oudman 0 reacties
De Deutsche Tourenwagen Masters, zo heet de DTM officieel. Duits was het zeker: het merendeel van de wedstrijden wordt verreden op Duits grondgebied en bovenal verschenen er tot en met 2018 met BMW, Mercedes en Audi drie Duitse merken aan de start. Mercedes vertrekt echter, Aston Martin neemt haar plaats in.

Zodoende wordt de Deutsche Tourenwagen Masters iets minder Deutsch. De organisatie van de DTM, de ITR, onderzoekt bovendien al een tijdje of er een mogelijkheid bestaat om samen te werken met de Japanse Super GT-klasse. Een overkoepelend internationaal toerwagenkampioenschap zou de logische optelsom zijn.

DTM-baas en tienvoudig Grand Prix-winnaar Gerhard Berger weet dat de naam 'DTM' eigenlijk niet langer kan, nu er een Britse fabrikant aan de start verschijnt en er mogelijk volgend jaar al twee evenementen in Japan worden gehouden. De Oostenrijker meldt dat de naam van de klasse zal veranderen, al gaat dat niet over één nacht ijs.

"De DTM internationaliseert", liet Berger weten. "Dat er nieuwe merken bij komen, hoort bij ons strategische doel. We zullen verder willen gaan, groter willen worden, meer willen groeien. Dat moeten we natuurlijk ook uitstralen. De serienaam zal zodoende worden aangepast voor het seizoen 2020."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen