Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

DTM-baas Berger: "Klasse krijgt in 2020 een nieuwe naam"

De Deutsche Tourenwagen Masters, zo heet de DTM officieel. Duits was het zeker: het merendeel van de wedstrijden wordt verreden op Duits grondgebied en bovenal verschenen er tot en met 2018 met BMW, Mercedes en Audi drie Duitse merken aan de start. Mercedes vertrekt echter, Aston Martin neemt haar plaats in.

Zodoende wordt de Deutsche Tourenwagen Masters iets minder Deutsch . De organisatie van de DTM, de ITR, onderzoekt bovendien al een tijdje of er een mogelijkheid bestaat om samen te werken met de Japanse Super GT-klasse. Een overkoepelend internationaal toerwagenkampioenschap zou de logische optelsom zijn.

DTM-baas en tienvoudig Grand Prix-winnaar Gerhard Berger weet dat de naam 'DTM' eigenlijk niet langer kan, nu er een Britse fabrikant aan de start verschijnt en er mogelijk volgend jaar al twee evenementen in Japan worden gehouden. De Oostenrijker meldt dat de naam van de klasse zal veranderen, al gaat dat niet over één nacht ijs. "De DTM internationaliseert", liet Berger weten. "Dat er nieuwe merken bij komen, hoort bij ons strategische doel. We zullen verder willen gaan, groter willen worden, meer willen groeien. Dat moeten we natuurlijk ook uitstralen. De serienaam zal zodoende worden aangepast voor het seizoen 2020."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'