Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

DTM-coureur Lucas Auer gaat testen voor Force India in Hongarije

Force India heeft ruim een week voor de in-season test op de Hungaroring een verrassende naam bekend gemaakt. DTM-coureur Lucas Auer mag zijn Formule 1-debuut gaan maken. De neef van voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger mag samen met Nikita Mazepin de twee dagen durende testsessie volbrengen.

Lucas Auer kon zijn geluk niet op nadat hij te horen kreeg dat hij mocht gaan testen voor het team van Force India. De 22-jarige Duitser ziet een levensdoel volbracht worden met zijn Formule 1-debuut. "Dit is een droom die uitkomt, hier heb ik mijn hele leven naartoe gewerkt!" , laat hij dolgelukkig weten in een reactie. Auer is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in het DTM-kampioenschap en komt dit seizoen uit voor het team van Mercedes-AMG Motorsport BWT. Dit seizoen verloopt voorspoedig voor de jonge Duitser. Hij staat momenteel tweede in het kampioenschap en schreef al twee wedstrijden op zijn naam. Vóór zijn avontuur in het DTM-kampioenschap reed Auer in het Europese Formule 3-kampioenschap, waar hij in 2015 onder meer Esteban Ocon en Max Verstappen tegen kwam.

Auer deelt de testdagen met Nikita Mazepin, die al langer testcoureur is bij het team. Beide coureurs zullen twee halve dagen testen in Hongarije. De twee halve testdagen blazen de kans op een Formule 1-carrière weer nieuw leven in, maar de focus ligt bij Auer nog volledig op de DTM. "Ik wil me eerst volledig richten op de komende DTM-wedstrijden, ik ben nog niet bezig met de Formule 1. Het zou niet slim zijn om me te laten afleiden, net nu het zo goed gaat" , aldus Auer.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"