Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'DTM verruilt Zandvoort vanaf 2019 voor Assen'

De traditionele DTM-race op Circuit Zandvoort zou komend jaar weleens kunnen komen te vervallen. Assen wordt genoemd als kandidaat om het plekje op de kalender over te nemen.

Het TT-circuit van Assen staat op poleposition om de Nederlandse ronde van het DTM-kampioenschap vanaf 2019 te organiseren. De Duitse toerwagenklasse, wereldwijd één van de meest bekende en prestigieuze klassen in zijn soort, doet al bijna twee decennia lang het duinencircuit in Zandvoort aan, maar daar kan in 2019 een eind aan komen, zo meldt het Duitse Motorsport-Magazin.com.

RTV Drenthe meldt ondertussen dat de deal al rond is en spreekt van een deal voor drie jaar. De move is opmerkelijk te noemen, aangezien Zandvoort als locatie voor de DTM onder zowel de rijders als fans populair was. Mocht de DTM inderdaad het TT-circuit van Assen aandoen, dan is het niet voor het eerst dat Drenthe een grote internationale autosportklasse mag verwelkomen. In het verleden streek het Amerikaanse Champ Car-kampioenschap er al neer, evenals de Superleague Formula, de klasse waarin voetbalclubs het tegen elkaar opnamen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi