'DTM verruilt Zandvoort vanaf 2019 voor Assen'

11 okt. 2018 15:35 Jan van der Burgt 0 reacties
De traditionele DTM-race op Circuit Zandvoort zou komend jaar weleens kunnen komen te vervallen. Assen wordt genoemd als kandidaat om het plekje op de kalender over te nemen.

Het TT-circuit van Assen staat op poleposition om de Nederlandse ronde van het DTM-kampioenschap vanaf 2019 te organiseren. De Duitse toerwagenklasse, wereldwijd één van de meest bekende en prestigieuze klassen in zijn soort, doet al bijna twee decennia lang het duinencircuit in Zandvoort aan, maar daar kan in 2019 een eind aan komen, zo meldt het Duitse Motorsport-Magazin.com.

RTV Drenthe meldt ondertussen dat de deal al rond is en spreekt van een deal voor drie jaar. De move is opmerkelijk te noemen, aangezien Zandvoort als locatie voor de DTM onder zowel de rijders als fans populair was.

Mocht de DTM inderdaad het TT-circuit van Assen aandoen, dan is het niet voor het eerst dat Drenthe een grote internationale autosportklasse mag verwelkomen. In het verleden streek het Amerikaanse Champ Car-kampioenschap er al neer, evenals de Superleague Formula, de klasse waarin voetbalclubs het tegen elkaar opnamen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen