Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dubbel gestrafte Hulkenberg ontsnapt aan strafpunten door nieuwe aanpak FIA

De stewards lijken dit jaar bepaalde vergrijpen milder te bestraffen. In ieder geval qua strafpunten, waardoor er, zo lijkt het, minder dreiging zal zijn voor schorsingen.

Tijdens de Grand Prix van Bahrein werden er welgeteld nul strafpunten uitgedeeld aan de Formule 1-coureurs. Veel gekke dingen gebeurden er ook niet op de baan, op enkele straffen voor Esteban Ocon en twee vergrijpen van Nico Hulkenberg na. De Fransman stond eerst verkeerd opgesteld op de startgrid, net buiten zijn vak, waarna zijn team te vroeg aan zijn auto begon te sleutelen toen Ocon bij zijn eerste pitstop een vijf seconden straf probeerde in te lossen. Een nieuwe straf volgde en bij het inlossen van die straf, reed hij tot overmaat van ramp 0,1 kilometer per uur te hard in de pitstraat. Ondanks de in totaal drie straffen, waarvan twee in principe zijn eigen schuld waren, kreeg hij geen strafpunten.

Track limits

In het slot van de GP van Bahrein was het Nico Hulkenberg die er aan moest geloven. Hij lapte maar liefst vijf keer de track limits aan zijn laars, waardoor hij een keer een vijf seconden straf kreeg van de stewards en een keer een tien seconden straf. Daar waar het Hulkenberg een jaar geleden op twee maal een strafpunt zou komen zijn te staan, zo was dat dit jaar niet het geval. Vorig jaar was er veel kritiek op de beslissing om strafpunten uit te delen voor zo'n licht vergrijp, waardoor Pierre Gasly bijvoorbeeld op het randje van een schorsing staat. Bij twaalf strafpunten in een jaar tijd wordt een coureur namelijk uitgesloten van deelname van de eerste volgende GP. Die aanpak vanuit de stewards is nu dus veranderd. Er zullen geen strafpunten meer worden uitgedeeld voor dit soort vergrijpen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"